Breaking news

Dacian Cioloș, huiduit la Iași de Ziua Unirii Principatelor Române

loading...

Primul ministru al României, Dacian Cioloş a fost huiduit copios la Ziua Unirii Principatelor Române de la Iaşi. Și Iohannis a fost întrerupt în timpul discursului, de un grup de români cere cereau unirea cu Republica Moldova.

ciolos huiduit l iasiPreşedintele României Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş au mers duminică, la Iaşi, la manifestările organizate de Ziua Unirii.

Însă premierul nu a fost prea bine primit la Iași. Mai multe persoane l-au huiduit și fluierat pe premierul tehnocrat.

Unii dintre protestatari au declarat ca actualul guvern nu este cu adevarat tehnocrat si ca, din cauza coruptiei clasei politice, romanii se afla intr-o stare socio-economica precara.

„În fiecare an, venim de 24 Ianuarie la Iași, pentru a evoca primul pas important în devenirea României moderne. Ideea sub care se desfășoară această sărbătoare este unire, o idee nobilă atunci, utilă și generoasă și acum. Unirea a făcut ca Principatele Române de acum 157 de ani să prindă forță în jurul unui proiect de țară. La un proiect de țară, pe alte coordonate, pornind de la alte premise, lucrăm și acum. Guvernul pe care îl conduc își propune să valorifice generoasa idee a unirii, în jurul unor principii generale și obiective larg împărtășite. Credem cu toții că o țară modernă trebuie să se bazeze pe o infrastructură modernă. Faptul că în apropierea Marii Uniri de la 1918 încă nu vom reuși să unim cu drumuri rapide provinciile istorice românești este o nerealizare care se cere grabnic corectată prin efortul comun al guvernului României, oricare ar fi el“, a spus premierul Cioloș.

Aproximativ 6-7.000 de persoane s-au adunat, diminică, în Piaţa Unirii, din Iaşi, la manifestările organizate cu ocazia aniversării Unirii Principatelor Române.

Manifestările au început la ora 10.00, cu un concert de muzică populară susţinut de Grigore Leşe, Veta Biriş şi Matilda Pascal Cojocăriţa.
Militarii Brigăzii 30 Mihai Viteazu au prezentat onorul preşedintelui, după care a fost intonat Imnul Naţional.La manifestările de la Iaşi au participat şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă şi membri ai cabinetului Cioloş.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata