Breaking news

Dacia lansează primul SUV: Duster

loading...

Duster este primul model din categoria SUV-urilor pe care Dacia îl produce.

dacia-dusterPreşedintele Consiliului de Administraţie al Dacia, Jacques Chauvet, a declarat pentru Mediafax că noul model va oferi un raport bun calitate-preţ, la fel ca Loganul. El a mai adăugat că detaliile referitoare la preţ, vor fi date publicităţii de abia în primăvară, în cadrul Salonului auto de la Geneva. De asemenea, Jacques Chauvet nu a vrut să precizeze informaţii despre numărul de unităţi Duster, pe care Dacia le va produce anul acesta.

Modelul, cu o lungime de 4,31 metri şi o lăţime de 1,82 metri, va fi echipat în versiunea standard, cu două airbag-uri frontale şi centuri de siguranţă în 3 puncte, având ca opţionale alte două airbag-uri laterale cap/torace pentru locurile din faţă.

Planurile de viitor ale constructorilor de la Mioveni vizează fabricarea a două noi modele de maşini. “Menţinem aceeaşi filosofie. Urmărim ca preţul de producţie, pornind de la concept, design, ingineri, să fie ţinut cât mai strâns”, a declarat Chauvet, citat de Gândul. Anul trecut, Dacia a vândut peste 300.000 de unităţi, înregistrând o creştere de 20,5%, faţă de 2008. Totuşi vânzările din România au scăzut cu mai mult de 50%, ajungând la aproximativ 41.000 de autovehicule. Compania a reuşit în cele din urmă, o majorare a cotei de piaţă pe plan local.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata