Breaking news

Cutremurător | Părintele Calciu știa că va fi găsit mumifiat la 7 ani de la deces

loading...

Miracol la Mânăstirea Petru Vodă din judeţul Neamţ. Trupul neînsufleţit al părintelui Calciu a fost găsit mumificat, la 7 ani de la moarte. Cutremurător este faptul că preotul a intuit încă din timpul vieții, că trupul său nu va putrezi.

parintele calciuPreotul Calciu a fost deshumat după ce unul dintre monahii de la Mânăstirea Petru Vodă, a visat că acesta îi cerea să fie dezgropat.

În mare taină, călugării de la Mănăstirea Petru Vodă l-au deshumat pe 16 noiembrie 2013 şi au rămas uimiți când au descoperit trupul părintelui neputrezit, aşa cum sunt moaştele de sfinţi.

Trupul duhovnicului este intact şi călugării de la Mânăstire au cerut ca acesta să fie trecut în rândul sfinţilor.

Trupul mumificat a fost îmbrăcat în straie preoţeşti şi depus într-o chilie. „Minunea” a  fost ținută la secret, departe de privirile credincioșilor, în speranța că Patriarhul Daniel va decide începerea procedurilor de canonizare și de declarare a părintelui Calciu, drept sfânt.

Cu o lună înainte de a muri, părintele Calciu a trimis de pe patul de spital, o scrisoare părintelui Iustin Pârvu, în care prevestea faptul că trupul său nu va putrezi în mormânt și cerea să fie dezgropat la 7 ani și reînhumat.

„Diavolul s-ar putea folosi de această mitologie populară spre a împiedica putrezirea trupului meu şi atunci ar putea fi rătăcirea din urmă mai mare ca cea dintâi. Dacă peste ani, din anumite nevoi de construcţie sau din alte cauze, trupul meu va fi dezgropat şi, spre uimirea multora, va fi neputrezit, preoţii să citească peste el rugăciuni de desfacere a blestemului, ca trupul să se risipească în cele din care a fost alcătuit, că nu de la Dumnezeu se va fi făcut minunea aceasta, ci din înşelarea celui rău. Să fie legaţi preoţii care m-au văzut să nu vorbească niciodată despre această minune falsă şi trupul pus într-o altă groapă spre a fi uitat pentru totdeauna. Prea Cuvioase Părinte Stareţ, pentru viaţa mea aţi fost o mare binecuvântare, şi obştea, şi mănăstirea. Pentru toate dau slavă lui Dumnezeu şi-L rog să mă ierte pe mine păcătosul că mi-a dat dulceţi duhovniceşti pentru care eu n-am mişcat un deget şi oameni pe care nu i-am meritat. Vă sărut dreapta cu smerenie şi lacrimi de pocăinţă”, se arată într-o scrisoare transmisă de pe patul de spital părintelui Iustin Pârvu.

Gheorghe Calciu Dumitreasa s-a născut pe 23 noiembrie 1925 la Mahmudia, în judeţul Tulcea. Calciu a fost un dizident anticomunist şi luptător pentru drepturile omului încă din tinerețe. Motiv pentru care a îndurat peste 21 de ani de închisoare, din care o bună parte la Jilava, la secţia de exterminare, unde celulele erau situate sub pământ, fără iluminare naturală.

A fost profesor la Seminarul Ortodox din Bucureşti în anii ’70 şi slujitor al Bisericii seminarului.

În 1984, a absolvit Facultatea de Filologie şi Facultatea de Teologie Ortodoxă, după ce a fost eliberat ca urmare a presiunilor internaţionale venite din partea lui Margaret Thatcher, Ronald Reagan și Papa Ioan Paul al II-lea.

În 1985 a fost obligat să părăsească ţara împreună cu familia, stabilindu-se în SUA. Părintele Calciu a murit în 21 noiembrie 2006, la Washington. El a fost înmormântat în ţară, în cimitirul Mănăstirii Petru Vodă, conform dorinței sale.

Preotul Calciu a fost reînhumat miercuri, la Mânăstirea Petru Vodă, în alt mormânt.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata