Breaking news

Cutremur de 4 grade în Vrancea

loading...

Antena 3 transmite că la ora 17,15 un cutremur cu magnitudinea de circa  pe scara Richter a  avut loc în Vrancea. Cutremurul a avut lc la o adâncime de 102 kilometri, potrivit Centrului de Seismologie europeano-mediteranean şi a avut 3,8 grade pe scara Richter.

TAIWAN-QUAKESeismul a fost resimţit uşor în Capitală, anunţă Antena 3. Nu există pagube materiale, sau victimeDirectorul tehnic al Institutului Naţional de Fizică a Pământului, Constantin Ionescu, susţine că activitatea seismică este una “normală” pentru zona Vrancea.

Cutremurele cu o magnitudine de sub 5 pe scara Richter sunt considerate a fi de intensitate mică. Acestea au loc relativ frecvent la noi în ţară. De regulă, cele care depăşesc magnitudinea de 2-3 pe scara Richter sunt resimţite uşor de unii locuitori ai zonelor apropiate de epicentru, însă acestea nu provoacă victime sau daune materiale.

Ultimul cutremur cu intensitate mai mare de 5 pe scara Richter din România a avut loc pe 5 august 2009, în jurul orei 10:50. Seismul s-a produs în Marea Neagră, la o adâncime de aproximativ 20 de kilometri şi s-a resimţit atât la Constanţa, cât şi la Bucureşti. De asemenea, mai mulţi locuitori ai oraşelor Brăila, Piteşti, Tulcea, Zimnicea, Focşani, Giurgiu, Galaţi şi chiar Braşov au simţit cutremurul.

.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata