Breaking news

Curtea de conturi spune că Romgaz a cheltuit nejustificat peste 238 milioane de lei

loading...

În urma unor verificări efectuate de Ministerul Economiei şi Curtea de Conturi s-a constatat că  Romgaz a cheltuit nejustificat peste 238 milioane de lei.

Controlul a scos la iveală numeroase nereguli în privința cheltuirii banilor publici. În ce priveşte achiziţiile publice au fost constatate abateri de la legalitate şi regularitate, respectiv plăţi nejustificate pentru achiziţia de utilaje şi echipamente în valoare totală de 123,1 milioane lei.

Ministerul Economiei menţionează că în 2011, Romgaz a cheltuit în mod nejustificat în total aproape 115,3 milioane lei, sumele fiind “direcţionate către activităţi care nu au condus la îmbunătăţirea efectivă a activităţii companiei, ca rezultat direct al acestor acţiuni”.

Cele mai mari cheltuieli, respectiv 88,4 milioane lei, au fost pentru cursuri de perfecţionare personal, servicii juridice, servicii de audit financiar, tehnic, de reevaluare a mijloacelor fixe, servicii de mentenanţă şi asistenţă tehnică de servere, servicii de logistică, servicii de curăţenie, servicii de mentenanţă staţii de uscare, staţii de comprimare, servicii de pază şi securitate.

Costurile pentru deplasări şi diurne au cumulat aproape 8,6 milioane lei, iar pentru publicitate compania a cheltuit 5,5 milioane lei.

Romgaz a plătit 8,5 milioane lei pentru sponsorizarea unor organizaţii sportive şi 3,8 milioane lei pentru închirierea unor săli de conferinţe.

Anul trecut, Romgaz a avut o cifră de afaceri de la 4,21 miliarde lei, în urcare cu 18%, iar profitul a crescut cu 58%, la 1,03 miliarde de lei.

În consecință, Ministerul Economiei precizează că va sesiza autoritățile competente în vederea tragerii la răspundere a celor vinovați și la recuperarea prejudiciului.

 

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata