Breaking news

Curtea Constituțională judecă suspendarea lui Traian Băsescu

loading...

Magistrații Curții Constituționale  s-au reunit încă de la ora 9.00 ca să judece cererea de suspendare a lui Traian Băsescu, depusă de Parlamentul României.

Băsescu este acum la judecata Curții Constituționale. Parlamentul României a trimis judecătoriilor CCR suspendarea șefului statului pe motiv că ar fi încălcat Constituția.

Potrivit Constituției României, avizul CCR este consultativ însă obligatoriu. Adică Parlamentul trebuie să sesizeze CCR în cazul procedurii de suspendare a președintelui însă nu este obligat să țină cont de decizia magistraților Curții Constituționale.

CCR a primit ieri la ora 12.00 cererea de suspendare și are la dispoziție fix 24 de ore pentru a se pronunța, ca urmare a deciziei impuse de Parlament, adică de 24 de ore pentru un verdict.

Drept urmare, CCR ar trebui să dea vertictul în cazul suspendării lui Traian Băsescu, în jurul orei 12.00.

La ora 17.00, plenul reunit al Parlamentului se va reuni în ședință extraordinară pentru a dezbate și vota suspendarea din funcția de Președinte al României a lui Traian Băsescu.

În Parlament vine azi și Băsescu pentru a se apăra la acuzele ce i se aduc în cererea de suspendare. Pentru a putea fi suspendat din funcție, USL are nevoie de minim 2016 voturi pentru, în pezent Uniunea numără 212 senatori și deputați.

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata