Breaking news

Curtea Constituțională, deranjată de criticile și amenințările premierului Victor Ponta

loading...

Curtea Constituționale reacționează la atacurile lui Victor Ponta, care miercuri spunea că cinci judecători au luat decizia pe care Băsescu o dorea, întrucât au fost numiți politic de acesta.

Magistații CCR sar ca arși la criticile dure ale premierului Ponta la adresa lor, cu privire la decizia luată miercuri, în cazul reprezentării României la Bruxelles.

CCR se arată îngrijorată de atacul șefului Guvernului, subliniină că această atitudine este incompatibilă cu exercițiul diplomatic.

”Curtea Constituţională a României îşi exprimă îngrijorarea faţă de atacurile din partea Guvernului şi ale altor autorităţi publice la adresa Curţii şi a judecătorilor săi.  Curtea Constituţională subliniază faptul că aceste atacuri sunt incompatibile cu exerciţiul democratic. Ameninţările cu revocarea şi orice alt fel de presiuni politice din partea Guvernului pot impieta în mod grav asupra activităţii judecătorilor şi a Curţii Constituţionale în  ansamblul său. Curtea Constituţională reiterează rolul său de garant al Constituţiei,  fundamental într-o ordine democratică„, se precizează în comunicatul de presă al CCR, remis exclusivNEWS.ro.

Ministrul Justiției a spus miercuri seară la România TV, că doi dintre judecători, în spețiă Augustin Zegrean și Iulia Motoc, sunt în stare de incompatibilitate și că trebuiesc revocați din funcție.

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    Curtea plina de slugi basiste trebuie sa INFUNDE PUSCARIA !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata