Breaking news

Cursele aeriene low cost se mută de azi de pe Aeroportul Băneasa pe Otopeni

loading...

Începând de azi, companiile aeriene low-cost își vor lua zborul de pe aeroportul de pe Aeroportul Băneasa, care devine astfel o aerogară destinată exclusiv zborurilor business.

Toate cursele low cost de pe Băneasa vor fi mutate începând de azi pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Otopeni. Această mutare va duce la o creştere cu 45% a traficului pe acest aeroport. Astfel că numărul pasagerilor va crește pe Otopeni de la 14.000 la 20.000 de persoane zilnic.

Companiile low-cost susţin că mutarea curselor de pe Aeroportul Băneasa pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni va duce la scumpirea biletelor cu circa 4%, echivalentul a 6 euro.

Ca urmare a acestei schimbări, CFR a decis să reintroducă începând cu 23 martie trenul Henri Coandă Express a cărui circulaţie fusese sistată în luna ianuarie, din cauza pierderilor de circa 100.000 euro pe lună.

Henri Coandă Express, cu o capacitate de 70 de locuri, va fi testată în următoarele două luni cu trenuri din oră-n oră în intervalul 6.25 și 21.24. Dacă nici după aceste două luni de testări, cursa nu va deveni profitabilă, aceasta va fi din nou sistată.

 

 

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata