Culiță Tărâță, șeful Consiliului Județean Neamț, a murit la vârsta de 62 de ani

loading...

Preșdintele Consiliului Județean Neamț, Culiță Tărâță, a încetat din viață, vineri seară la vârsta de 62 de ani, în urma unor afecțiuni la nivelul pancreasului.

culita tarataControversatul om de afaceri, fost deputat PSD, timp de două mandate în perioada 2000-2012, care făcea afaceri cu terenurile statului din Insula Mare a Brăilei, a încetat din viață.

Născut pe 6 decembrie 1952, în comuna Bozoieni din județul Neamț, Culiță Tărâță a absolvit în anul 1981 Institutul Agronomic din Iași, iar în 1986 a absolvit un curs de management în economia industriei și agriculturii.

În anul 1971 a absolvit liceul,  iar timp de doi ani, în perioada 1974 – 1976 a fost învățător. Culiță Tărâță era căsătorit și avea trei copii. În perioada 200-2004, a fost deputat PSD ales în circumscripția electorală 29 din Neamț.

În 2004, a fost ales din nou deputat în circumscripţia electorală nr.29 Neamț, colegiul uninominal nr.3 pe listele Alianţei Politice Partidul Social Democrat + Partidul Conservator. Și-a încetat mandatul prin demisie întrucât a devenit Președinte al Consiliului Județean Neamț.

TCE 3 Brazi SRL, firma cu care omul de afaceri Culiţă Tărâţă s-a făcut cunoscut în mediul de afaceri şi prin care acesta a exploatat cele 57.000 ha din Insula Mare a Brăilei, a intrat în faliment, întrucât avea datorii de 30 de milioane de euro.

Afacerile TCE 3 Brazi au coborât anul trecut cu 80% după ce firma a pierdut aportul încasărilor fă­cut­e din ferma din Insula Mare a Brăilei, iar terenurile şi încasările aferente au trecut în conturile Agri­cost, o companie parteneră a grupului de firme fondat de Tărâţă. TCE 3 Brazi a rămas în schimb cu datorii de 23,5 mil. euro din arende neplătite.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, prin hotărâre irevocabilă şi definitivă, că terenul din Insula Mare a Brăilei, exploatat din 2001 de “TCE 3 Brazi” SRL Piatră Neamţ, firma omului de afaceri Culiţă Tărâţă, trebuie concesionat prin atribuire directă, pe o perioada de 49 de ani, firmei “Agricost” SRL Iaşi, a mai puţin celebrului Constantin Dulute. El a cerut atribuirea celor 58.000 ha din Insula la începutul lui 2004 la Tribunalul Brăila. Era imediat după ce “Agricost” a câştigat la licitaţie principalele active ale SC IMB SĂ, la acel moment societate aflată în lichidare judiciară.

Printr-o Sentinţa Comercială din ianuarie 2005, Tribunalul a admis acţiunea SC Agricost SRL. Juriştii ADS au atacat această hotărâre la toate nivelurile, până când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a obligat ADS, proprietara celor aproape 59.000 ha din incinta Insulei, să predea terenul.

920 0
loading...
No Comment

Lasă un comentariu

*

*