Breaking news

Veronica Cîrstoiu, judecătoarea șpăgară, reținută de DNA

loading...

CSM și-a dat acordul, vineri, pentru reținerea și arestarea, judecătoarei, Veronica Cîrstoiu, de la Curtea de Apel București, acuzată de DNA că ar fi luat mită un milion de euro.

veronica cirstoiuCSM a dat azi, aviz favorabil cererii procurorilor DNA, care au solicitat reținerea și arestarea judecătoarei, pe motiv de luare de mită și trafic de influență.

”În şedinţa din data de 9 august 2013, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă a magistratului CÎRSTOIU VERONICA, judecător în cadrul Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I penală, pentru săvârşirea infraţiunilor de complicitate la trafic de influenţă prevăzută de art. 26 raportat la 257 şi art. 7 alin 3 din Legea nr.78/2000 şi luare de mită prevăzută de art. 254 alin 1 raportat la art. 7 din Legea nr. 78/2000”, se arată în comunicatul de presă al CSM, remis exclusivNEWS.ro.

Procurorii DNA spun că: Din Rezoluția de începere a urmăririi penale întocmite de procurori rezultă că persoane interesate în soluționarea favorabilă a unor dosare penale, aflate pe rolul instanțelor de judecată, prin intermediar, au remis, în mai multe tranșe, sume de bani în cuantum de peste 1.000.000 euro în scopul obținerii unor soluții favorabile în cauze penale. În acest context, la seara zilei de 8 august 2013, una din tranșele de bani, în cuantum de 50.000 euro, a fost primită de Cergan Florin pentru a o remite mamei sale Cîrstoiu Veronica. Aceasta, la rândul său, potrivit înțelegerii cu persoanele implicate și interesate, urma să transmită această tranșă unuia dintre judecătorii învestiți cu judecarea uneia dintre cauzele respective. Cu această ocazie, procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Ca urmare, la data de 9 august 2013, procurorii au dispus reținerea învinuitului Cergan Florin pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

La două ore de la încuviințarea arestării, procurorii DNA au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, urmând să fie dusă la instanță cu propunerea de arest pentru 29 de zile.

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu, alături de alte doua colege de la Secția I Penală, Liliana Bădescu și Dumitrița Piciarca, au fost cercetate penal de DNA pentru abuz în serviciu și favorizarea infractorului pentru că au decis anularea condamnării de 7 ani cu închisoare în cazul Dinel Staicu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata