Breaking news

CSM sesizează Inspecția Judiciară după declarațiile făcute de Elena Udrea

loading...

Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat luni, că a sesizat Inspecția Judiciară, în cazul declarațiilor făcute de Elena Udrea. Deputatul PMP  a spus luni, într-o conferință de presă la Camera Deputaților, că nu are încredere că procurorii vor ancheta cele sesizate de ea în denunțul făcut la adresa șefului interimar al SRI, Florian Coldea.

elena udrea - nanaDupă DNA, și CSM intră în joc și o anchetează pe Elena Udrea pentru declarațiile făcute la adresa procurorilor.

„Ca urmare a afirmaţiilor lansate în ultima perioadă în spaţiul public de doamna Elena Gabriela Udrea, membru al Camerei Deputaţilor, în cuprinsul cărora a făcut mai multe referiri la activităţi desfăşurate la nivelul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii, în temeiul art. 30 alin 1 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării verificărilor necesare pentru a stabili dacă şi în ce măsură a fost adusă atingere independenţei şi imparţialităţii procurorilor DNA, precum şi dacă a fost adusă atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său. Consiliul Superior al Magistraturii solicită tuturor factorilor implicaţi să aibă în vedere faptul că sunt în desfăşurare proceduri judiciare şi este necesar să fie respectată obligaţia de rezervă ce incumbă fiecărei persoane pentru a se evita prejudicierea unor instituţii fundamentale ale statului de drept”, se arată în comunicatul de presă al CSM, remis exclusivNEWS.ro.

Luni, la Camera Deputaților a spus:Mă întreb cum de societatea civilă nu vrea să verifice dacă o putere ocultă, un om, nu vorbesc despre Serviciul Român de Informaţii aşa cum încearcă unii să spună pentru a decredibiliza acuzaţiile mele, vorbesc despre un om care deţine secretele tuturor şi care conduce temporar acest serviciu în acest moment. Cred că societatea civilă ar trebui să se întrebe dacă este normal ca o putere ocultă să influenţeze activitatea instituţiilor democratice ale statului român, dacă un om care ştie exact bubele fiecăruia din cap din Parlamentul României, ale politicienilor, este normal să influenţeze activitatea justiţiei. Vedem cu toţii cum un judecător, despre care sunt convinsă că se ştia că are o problemă penală, domnul judecător Greblă de la Curtea Constituţională, pentru că nu a acţionat aşa cum s-a dorit, a fost chemat la DNA a doua zi. Cred că societatea civilă ar trebui să fie cea care să apere democraţia şi statul de drept şi nu să îngenuncheze înfricoşată în faţa cuiva care temporar conduce un serviciu de informaţii şi are în mână secretele tuturor. Am cerut avocaţilor care au făcut contestaţie la măsura care s-a dispus împotriva mea joi, am cerut să retragă această contestaţie. Cred că doamna procuror Moraru este o persoană de bună-credinţă şi înţeleg că lucrează sub presiunea inclusiv a presei, ca urmare nu voi contesta măsura pe care a luat-o împotriva mea de a începe urmărirea penală şi de a mă obliga să nu părăses Bucureştiul timp de două luni.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata