Breaking news

CSM s-a răzgândit. A reevaluat-o pe Alina Bica și e de acord cu arestarea preventivă

loading...
0 16

Consiliul Superior al Magistraturii s-a răzgândit în privința șefului DIICOT, Alina Bica. Dacă joi seară a respins cererea de încuviințare a arestării preventive, azi, CSM au dat undă verde solicitării DNA.

alina bica - csmCSM joacă ala bala portocala cu independența justiției. După ce joi seară a spus NU arestului preventiv al Alinei Bica, azi, CSM a schimbat decizia și a fost de acord cu încuviințarea arestului preventiv.

”În şedinţa din data de 21 noiembrie 2014, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat arestarea preventivă a doamnei Bica Alina Mihaela, procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Hotărârea Secţiei pentru procurori a C.S.M. a fost luată în baza art. 42 alin 2 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările şi completările ulterioare şi art. 95 alin.1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare. Solicitarea a fost prezentată Secţiei pentru procurori a Consiliului de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei”, se arată în comunicatul de presă al CSM, remis exclusivNEWS.ro.

CSM s-a răzgândit după ce șeful DNA, Laura Codruța Koveși a trimis la Secția de Procurori a Consiliului, noi probe care să dovedească faptele comise de Alina Bica, care impun arestul preventiv.

Alina Bica este acuzată de DNA de abuz în serviciu în perioada când era membru în Comisia de Restituiri de la ANRP.

„La data de 15.10.2014 Direcţia Naţională Anticorupţie s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de corupție, în legătură cu reconstituirea unui drept de proprietate asupra unui teren agricol, în suprafață de13,0535 ha, situat în București, zona Plumbuita, sector 2. Concret, la data de 15.03.2011, Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, din care făceau parte suspecta Bica Alina Mihaela și inculpații Alexandru Lăcrămioara și Bogdan Dragoş-George, a aprobat raportul de evaluare, întocmit de un expert evaluator, corespunzător dosarului nr. 22714/FFCC, cu încălcarea prevederilor art. 16 alin. 7 din Legea nr. 247/2005, privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei, precum şi unele măsuri adiacente. Astfel, membrii Comisiei, luând la cunoştinţă de concluziile raportului de evaluare a terenului, nu au constatat că expertul evaluator a supraevaluat terenul respectiv,de la 113.954.741 lei (valoare reală) la 377.282.300 lei (valoarea unui teren asemănător situat într-o zonă centrală a Capitalei)Aceștia au fost conştienţi însă că terenul era supraevaluat, aspect ce reiese şi din faptul că, anterior, în şedinţa din 24.02.2011, când dosarul respectiv mai fusese analizat, s-a dispus amânarea luării unei decizii pentru următoarea şedinţă, fiind solicitată participarea evaluatorului şi întocmirea unui scurt istoric al dosarului. După emiterea deciziei de despăgubire, la data de 15.03.2011, oamenii de afaceri, beneficiari ai drepturilor litigioase asupra terenului din anul 2010, au obţinut titluri de conversie în acţiuni la FONDUL PROPRIETATEA, listat la bursă din data 25.01.2010, în cuantum de 377.282.300 lei, echivalentul a 89.426.189 euro (755/metru pătrat)Prin îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu, de către membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a fost produs statului românun prejudiciu în valoare de 263.327.559 lei, (echivalentul a 62.548.113 euro, reprezentând supraevaluarea), concomitent cu obținerea unor foloase necuvenite pentru beneficiarii drepturilor litigioase”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Pe 30 octombrie au ieșit la iveală fotografii cu Alina Bica și Elena Udrea, în timp ce făceau shopping de lux la Paris. În cadrul unui interviu la TVR, Alina Bica, întrebată de fotografii, a avut o ieșire nervoasă în care a spus:Ce am apărut doamnă?!  Acum bănuiesc că înregistrați convorbirea. În ce poze am apărut, n-aveți prieteni, nu ieșiti în weekend, am apărut în poziții dezolante. Am apărut trăgând pe nas? Cum am apărut. Nu aveți prieteni, nu ieșiți în weekenduri, nu vă duceți….?!!! Locuiți numai în casă?? În ce poziții am apărut?!!! Doi la mână, vreunul din documentele alea poartă semnătura mea doamnă?!!! În ce poziții am apărut? În niște poziții pe stradă.

În cursul zilei de vineri, Alina Bica va fi dusă în fața unui judecător de la Înalta Curte, cu propunere de arest preventiv pentru 30 de zile.

Alina Bica a fost luată pe sus joi seară, din stradă, și dusă cu mascații la DNA, unde s-a emis un mandat de reținere pentru 24 de ore.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata