Breaking news

CSM: Radu Mazăre a lezat demnitatea procurorilor DNA

loading...

Inspecția Judiciară din cadrul CSM a stabilit că primarul Radu Mazăre a lezat demnitatea procurorilor DNA, prin declarațiile făcute publice în mass media, în momentul în care a fost anchetat de aceștia.

radu mazare - dna - csmConsiliul Superior al Magistraturii a luat la cunoştinţă din relatările mass media despre invectivele adresate de către primarul Constanţei, Radu Mazăre, la adresa procurorului DNA care a dispus conducerea sa la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie cu mandat de aducere, în urmă cu mai multe luni.

CSM îl acuză pe Radu Mazăre că a afectat independența justiției prin declarațiile făcute la adresa procurorilor DNA. Și că invectivele folosite la adresa lor le-a afectat demnitatea.

În baza rolului său constituţional de garant al independenţei justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii consideră că folosirea, în cadrul unor adunări publice, a unor expresii indecente la adresa procurorilor, cu trimitere la o situaţie concretă vizată de un dosar penal, este de natură nu numai a induce un sentiment de nesiguranţă raportat la independenţa şi imparţialitatea judecătorilor şi procurorilor, ci şi de a leza demnitatea acestora. Consiliul Superior al Magistraturii apreciază că prin invectivele adresate de către primarul Constanţei la adresa unui procuror DNA s-au depăşit limitele admisibile ale discursului politic public şi ale libertăţii de exprimare aşa cum sunt protejate de dispoziţiile art. 10 din Convenţia europeană pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale. Reamintim că potrivit art. 30 alin (6) din Constituţia României, libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine”, se arată în comunicatul de presă al CSM, remis exclusivNEWS.ro.

Consiliul Superior al Magistraturii solicită tuturor celor implicaţi în activităţi cu caracter public, generate de apropiata campanie electorală, să manifeste rezerve în discurs în raport cu activitatea de judecată sau de urmărire penală, pentru a nu lăsa impresia că folosesc aceste teme în lupta politică.

La reuniunea PSD de la Casa de Cultură Constanţa, desfăşurată vineri, 12 septembrie, Radu Mazăre a mărturisit iarăşi, public, că vrea să renunţe la primărie dacă “nu iese Ponta președinte”.

Radu Mazăre a lansat invective la adresa procurorilor DNA, la reuniunea desfăşurată la Casa de Cultură. Primarul i-a înjurat pe anchetatori pentru că l-ar fi tratat cu brutalitate și a fost aplaudat de audiență!

„Poate să te ia cu mascaţii de la masă, cum m-a luat pe mine acum cinci luni de zile pe motiv de urgenţă şi timp de cinci luni de zile în dosarul meu să nu facă niciun act procurorii. Păi f… în c… pe mă-ta, când m-ai luat cu mascaţi şi ai zis că e urgenţă, că de-aia m-ai adus la DNA, că era stare de urgenţă, după aia trec cinci luni de zile fără ca tu să faci o hârtie!?De asta trebuie să-l votăm pe Ponta, ca noi care mai stăm pe aici liberi, neliberi, să trăim într-o ţară normală”, a aclamat Radu Mazăre de la tribună.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata