Breaking news

CSM l-a suspendat din funcție pe judecătorul Stan Mustață

loading...

Judecătorul Stan Mustață,arest preventiv pentru 29 de zile din partea Curții de Apel București, pentru luare de mită și trafic de influență,a fost suspendat joi din funcție de către CSM.

judecator stan mustataSecția de Judecători a CSM a decis joi, suspendarea din funcție a judecătorului Stan Mustață, arestat preventiv pentru trafic de influență și luare de mită.

În şedinţa din data de 08.05.2014, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea din funcţia de judecător a domnului Stan Mustaţă, judecător în cadrul Curţii de Apel Bucureşti, începând cu data de 08.05.2014, ca urmare a rămânerii definitive a deciziei privind  arestarea preventivă a acestuia. Hotărârea Secţiei pentru judecători a C.S.M. a fost luată în temeiul dispoziţiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările şi completările ulterioare, şi 62 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare. Solicitarea de suspendare a fost prezentată Secţiei pentru judecători a C.S.M. de către P.Î.C.C.J – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei„, se arată în comunicatul de presă al CSM, remis exclusivNEWS.ro.

Alături de judecător, în același dosar de trafic de influență a fost arestată și grefiera Mariana Curea.

Procurorii DNA îl acuză pe judecătorul Stan Mustață că a cerut bani, în mai multe rânduri, de la persoane condamnate sau inculpate pentru a da soluții favorabile acestora, printre care și de la Mihai Stoica, pentru a-i anula acestuia condamnarea primită în dosarul transferurilor din fotbal.

Stan Mustață este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat; folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații care nu sunt destinate publicității și permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații; șase infracțiuni de luare de mită și o infracțiune de trafic de influență.

În același dosar au fost puse sub acuzare alte trei persoane, care, potrivit procurorilor, intermediau mita: Mariana Curea, grefier la Curtea de Apel București, Ion Boraciu și Florian Alexandru.

În cauză, există date și probe din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, în cursul anului 2013, Mustață Stan, Boraciu Ion și Alexandru Florian au constituit un grup infracțional organizat, gruparea fiind sprijinită de Curea Mariana, în scopul săvârșirii unor infracțiuni de corupție judiciară, urmărind obținerea de beneficii materiale. În acest context, în perioada octombrie 2013 — aprilie 2014, membrii grupului au accesat informații cu caracter confidențial din dosarele penale aflate pe rolul Curții de Apel București, în vederea identificării și contactării mituitorilor și cumpărătorilor de influență, în scopul pretinderii de la aceștia a unor foloase materiale, în schimbul obținerii unor hotărâri judecătorești favorabile“, susține DNA într-un comunicat de presă.

DNA spune că Stan Mustață, judecător la Secția a II-a penală, aflat în compunerea completelor de judecată învestite cu soluționarea unor dosare penale, a pretins, în mai multe rânduri, de la diferite persoane condamnate sau inculpate în respectivele dosare sume de bani care nu au fost particularizate sub aspectul cuantumului.

Anchetatorii mai arată că în cursul lunii aprilie 2014 Stan Mustață a pretins de la o persoană, cu complicitatea grefierei Mariana Curea și prin intermediul lui Ion Boraciu, suma de 30.000 euro, lăsând să se creadă că are influență asupra judecătorilor învestiți în compunerea unui alt complet al Curții de Apel București, Secția a II-a penală, pentru a-i determina să pronunțe o soluție favorabilă unui inculpat.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata