Breaking news

CSM e mumă pentru Livia Stanciu și ciumă pentru judecătoarele Rodica Aida Popa și Nela Petrişor

loading...

CSM a dat undă verde pentru ca Livia Stanciu să mai stea un mandat în fruntea Înaltei Curți. Dar a refuzat candidaturile pentru funcția de vicepreședinte a judecătoarelor Rodica Aida Popa și Nela Petrişor.

livia stanciu - csmÎn urma interviului organizat pe 09 septembrie, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, cu majoritate de voturi, înaintarea Preşedintelui României a propunerii de reînvestire a  judecătoarei Livia Stanciu în funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit art 53, alin (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, numirea în funcţia de preşedinte al ÎCCJ se face pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată,  dintre judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care au funcţionat la această instanţă cel puţin 2 ani.

Nu același lucru s-a întâmplat și cu candidaturile judecătoarelor Rodica Aida Popa și Nela Petrişor, pentru funcțiile de vicepreședinți ai Înaltei Curți.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, cu majoritate de voturi, respingerea candidaturilor doamnei judecător dr. Rodica Aida Popa şi a doamnei judecător dr. Nela Petrişor pentru funcţia de vicepreşedinte al ÎCCJ”, se arată în comunicatul de presă al CSM, remis exclusivNEWS.ro.

Însă, Livia Curelea și Iulia Tarcea, au primit undă verde din partea CSM pentru funcția de președinte al Secției Civile, respectiv cea de vicepreședinte.

”În urma interviului organizat astăzi, 10 septembrie, Secţia pentru judecători a CSM a hotărât, cu unanimitate de voturi, înaintarea Preşedintelui României a propunerilor de numire a doamnei judecător Iulia Cristina Tarcea în funcţia de vicepreşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a doamnei judecător Lavinia Curelea  în funcţia de preşedinte al Secţiei I civile în cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, se precizează în comunicatul CSM.

Numirea în funcţia de vicepreşedinte şi preşedinţii de secţii ai  ÎCCJ se face pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată,  dintre judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care au funcţionat la această instanţă cel puţin 2 ani.

Preşedintele, vicepreşedintele şi preşedinţii de secţii ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie sunt numiţi de către Preşedintele României, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata