Breaking news

CSM dă voie DNA să percheziționeze calculatorul judecătorului Adrian Neacșu

loading...

La două luni de când DNA a spart biroul de la CSM al judecătorului Adrian Neacșu, conducerea Consiliului aprobă percheziția calculatorului ridicat cu acordul Oanei Hăineală.

adrian neacsuÎncredibil dar adevărat. Oana Hăineală continuă să facă jocurile de putere la CSM. După ce pe 19 ianuarie 2013 a dat voie procurorilor DNA să pătrundă în mod ilegal în biroul lui Adrian Neacșu și să ridice fără mandat calculatorul judecătorului, acum aprobă percheziția informatică.

„În şedinţa din data de 19 martie 2013, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat – în temeiul art. 42 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind CSM, republicată, raportat la art. 95 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată – percheziţia informatică a echipamentelor IT din proprietatea CSM, aflate în dotarea biroului şi/sau folosinţa inculpatului Neacşu Toni Adrian  – membru CSM suspendat din funcţie”, se arată în comunicatul de prsă al CSM, remis exclusivNEWS.ro.

Solicitarea de încuviinţare a percheziţiei informatice a  fost prezentată Secţiei pentru judecători a CSM de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie pentru infracţiuni aflate în competenţa acesteia.

Pe 6 martie 2013, Adrian Neacșu a fost suspendat din funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, de către Secția pentru judecători a CSM, ca urmare a punerii în mișcare a cercetării penale a DNA.

Adrian Neacșu este acuzat de procurorii DNA că și-ar fi încasat salariul și diurna pentru 48 de zile, timp în care nu ar fi fost la muncă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata