Breaking news

CSM a dat undă verde arestării procurorului Vasile Șelaru

loading...

Consiliul Superior al Magistraturii a dat undă verde percheziției și reținerii preventive a procurorului Vasile Șelaru, acuzat de DNA de trafic de influență.

dna - csmProcurorii DNA – Serviciul Teritorial Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pe o durată de 24 ore, a  lui Vasile Șelaru, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, în sarcina căruia s-au reținut în concurs 3 infracțiuni de trafic de influență.

Reținerea vine ca urmare a avizului dat de CSM privind încuviințarea percheziției domiciliare și a arestului preventiv.

”În şedinţa din data de 26.07.2014, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat percheziţia, reţinerea şi arestarea preventivă a magistratului Şelaru Vasile, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui. Hotărârea Secţiei pentru procurori a C.S.M. a fost luată în baza art. 42 alin 2 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările şi completările ulterioare şi art. 95 alin.1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare. Solicitarea a fost prezentată Secţiei pentru procurori a Consiliului de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi”,  se arată în comunicatul de presă al CSM, remis exclusivNEWS.ro.

Potrivit DNA,  la sfârșitul anului 2013 inculpatul Șelaru Vasile, în considerarea influenței pe care o avea asupra mai multor magistrați de la instanțele de control judiciar din județul Iași, i-a promis unei persoane că va efectua anumite demersuri, în sensul soluționării favorabile a unei cereri de recurs. În acest context, a solicitat cu împrumut suma de 13.000 lei fără a se stabili un termen clar de restituire. 

„După aproximativ 2-3 săptămâni de la acordarea împrumutului inculpatul Șelaru Vasile a restituit suma de 5.000 lei, iar diferența de 8.000 lei a fost păstrată pentru continuarea demersurilor respective. La data de 27.05.2014, inculpatul Șelaru Vasile, lăsând impresia că are influență asupra unui ofițer de poliție din cadrul I.P.J. Vaslui, care avea spre soluționare o cerere de avizare a unei firme de pază, a solicitat suma de 700 lei, pentru a-l determina pe ofițerul respectiv să rezolve favorabil acea cerere. La data de 29.05.2014, inculpatul Șelaru Vasile a promis unei persoane că va interveni pe lângă un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, care supraveghea cercetările într-un dosar penal, acceptând pentru această intervenție cazarea într-un imobil de pe litoralul românesc. Pentru a crea acestei persoane convingerea că influența pe care o are asupra procurorului de caz este reală, la data de 30.05.2014, inculpatul Șelaru Vasile s-a deplasat la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, unde a intrat o perioadă scurtă de timp„, se arată în ordonanța de reținere emisă de DNA.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata