Breaking news

CSM a dat undă verde arestării judecătorilor de la Tribunalul București

loading...

Consiliul Superior al Magistraturii a încuviințat luni seară, reținerea și arestarea preventivă a magistraților de la Tribunalul București – Elena Rovența, Ion Stanciu, Ciprian Sorin Viziru și Mircea Moldovan.

judecatoare retinute de dnaCSM a dat undă verde reținerii de către DNA, a celor patru judecători acuzați de fapte de corupție.

Secția de judecători a încuviințat reținerea și arestarea preventivă a inculpaților STANCIU ION, MOLDOVAN MIRCEA, VIZIRU CIPRIAN SORIN și ROVENTA ELENA, judecători la Tribunalul București – Secția a VII-a civila, cercetați pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită, prev. de art. 289 Cod penal raportat la art. 6 și 7 lit. b din Legea 78/2000, precum și pentru abuz în serviciu în forma prevăzută de art. 13 indice 2 din Legea nr. 78/2000”, se arată în comunicatul de presă al CSM.

Imediat ce au primit acordul CSM, procurorii DNA au și dispus reținerea pentru 24 de ore a celor patru judecători.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale față de patru judecători de la Tribunalul Bucureşti – Secţia VII civilă, respectiv inculpații STANCIU ION, MOLDOVAN MIRCEA, ROVENȚA ELENA și VIZIRU CIPRIAN SORIN. Cei patru judecători din cadrul Tribunalului București – Secţia a VII-a civilă, personal sau prin intermediari, au pretins şi primit de la practicieni în insolvenţă, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată sume de bani cuprinse între 10.000 – 15.000 lunar sau sume globale de 3.000 – 4.000 lei sau bunuri(carne, făină, cherestea, obiecte vestimentare) în scopul de a îndeplini/ a nu îndeplini sau a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu ori pentru a-şi exercita influenţa pe lângă magistraţii judecători, de la diverse instanţe din Bucureşti sau din ţară, utilizând informaţii deţinute prin prisma atribuţiilor deduse judecăţii, pe care le-au pus la dispoziţia lichidatorilor judiciari, implicaţi sau interesaţi în procedura insolvenţei unor societăţi comerciale”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Potrivit probelor administrate în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, magistraţii judecători, personal sau prin intermediari au pretins şi primit sume de bani sau bunuri în scopul:
– de a îndeplini/ a nu îndeplini sau a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu în legătură cu contestaţiile la tabelul preliminar al creanţelor
– modalităţii de înscriere la masa credală cu privire la creanţele creditorilor chirografari.
– desemnării preferenţiale a unor administratori judiciari
– atribuirii preferenţiale a unor dosare de insolvenţă
– pentru a-şi exercita influenţa pe lângă magistraţii judecători, de la diverse instanţe din Bucureşti sau din ţară, utilizând informaţii deţinute prin prisma atribuţiilor de judecător

În cursul zilei de azi, DNA îi va duce pe cei patru magistrați, în fața instanței cu propunerea de arest preventiv pentru 29 de zile. Dacă acest lucru se va întâmpla, judecătorii vor fi suspendați din funcție de către CSM.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata