Breaking news

Crișu Anastasiu și-a dat demisia din funcția de Avocat al Poporului

loading...

La 11 luni de la numirea în funcția de Avocat al Poporului, Crișu Anastasiu și-a dat demisia. Anunțul a fost făcut joi de către președintele Senatului, Crin Antonescu.

Crisu AnastasiuCrișu Anastasiu și-a dat demisia invocând motive personale, însă renunțarea la funcția de Avocat al Poporului survine la câteva zile după ce Traian Băsescu l-a criticat spunând că este avocatul Puterii și nu al poporului român. Băsescu i-a reproșat acestuia că nu a atacat la CCR ordonanțele de urgență emise de Guvernul Ponta.

Crișu Anastasiu, în vârstă de 56 de ani, este procurorul care în 2002, i-a făcut dosar penal lui Traian Băsescu pe când acesta era primar al Capitalei, întrucât a efectuat plăți în contul unei firme pentru lucrări la pasajul Basarab, însă fără a avea avizul Consiliului municipal.

Crișu Anastasiu, pe atunci procurorul general financiar al Curţii de Conturi, a sesizat Colegiul Jurisdicţional al Municipiului Bucureşti pe motiv că, în calitatea de ordonator de credite, Traian Băsescu nu a avut aprobarea CGMB pentru o serie de plăţi făcute unei firme aferente lucrărilor la Pasajul Basarab.

Crişu Anastasiu este doctor în Drept procesual penal și cadru didactic al Universităţii Bucureşti, Facultatea de Drept.

Între 1981-1990 a fost judecător şi procuror, între 1995-2002 a fost consilier la Curtea de Conturi, între 2002 – 2005 a fost procuror general financiar pe lângă Curtea de Conturi, între august 2005 – iunie 2009 a fost procuror la PÎCCJ.

Crișu Anastasiu a fost propus de PSD în funcția de Avocat al Poporului pentru un mandat de cinci ani.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata