Breaking news

Primul discurs al lui Antonescu în calitate de președinte interimar

loading...

Antonescu a susținut marți primul discurs oficial în calitate de președinte interimar al României.

Marți seară la ora 20.00, la Palatul Cotroceni,  Crin Antonescu a susținut primul discurs oficial în noua sa calitate, cea de președinte interimar al României.

Antonescu a spus că marți dimineață a primit mandatul de la președintele suspendat, Băsescu. Crin Antonescu a spus că a avut o discuție de circa 45 de minute cu Băsescu cu privire la transferul madatului și că totul a decurs normal.

”Nu fac nicio secundă confuzia între un preşedinte interimar şi un preşedinte ales, chiar dacă, conform Constituţiei, preşedintere interimar are aproape aceleaşi prerogative ca şi un preşedinte ales. Principala mea obligaţie este de a veghea respectarea Constituţiei, funcţionarea instituţiilor statului român.  Anunţ că în calitate de preşedinte interimar garantez respectarea Constituţiei de către toate instituţiile României”, a spus Crin Antonescu.

Totodată a recunoscut că a avut întrevederi cu premeirul Victor Ponta, cu ambasadorul SUA Mark Gitenstein, cu Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR, dar și cu șefii SIE și SRI. Iar cu Ministrul Justiției, Titus Corlățean a purtat o îndelungată discuție telefonică.

Mîine, crin Antonescu a spus că va avea întrevederei cu reprezentanții diplomatici din România ai cât mai multor țări.

 

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    Ce bine ii sta presedinte ! Sper sa-l vad cel putin 5 ani la Cotroceni pe Antonescu !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata