Breaking news

Crin Antonescu, validat de CCR ca președinte interimar al României

loading...

Magistrații Curții Constituționale au valitat luni vacantarea postului de președinte al României și desemnarea lui Crin Antonescu ca președinte interimar.

După mai bine de opt ore de deliberări, magistrații CCR au validat procedura de suspendare din Parlament, a lui Traian Băsescu și implicit numirea lui Crin Antonescu ca președinte Interimar al României.

”În şedinţa din ziua de 9 iulie 2012, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.g) din Constituţia României şi al art.44 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a examinat cererea privind constatarea existenţei împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României.

În urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constituţională a hotărât:

  1. Constată că procedura privind suspendarea din funcţia de Preşedinte al României a domnului Traian Băsescu a fost respectată.
  2. Constată existenţa împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României.
  3. Constată că, în conformitate cu dispoziţiile art.98 alin.(1) din Constituţie, interimatul funcţiei de Preşedinte al României se asigură de preşedintele Senatului, domnul George-Crin-Laurenţiu Antonescu.

Argumentaţia reţinută în motivarea soluţiei pronunţate de Curtea Constituţională va fi prezentată în cuprinsul hotărârii, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Hotărârea este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Parlamentului şi Guvernului„, se arată în cuminicatul de presă al CCR, remis exclusivNEWS.ro.

Drept urmare, după publicarea deciziei Curții în Monitorul Oficial, Crin Antonescu va fi instalat ca președinte interimar al României.

loading...
1 Comentariu
  1. Claudiu spune

    am scapat de un zălud…sper să nu vină alții mai hoți

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata