Breaking news

Costiniu, Căşuneanu şi Locic au fost eliberați

loading...

Completul de jdudecată de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fosrmat din nouă judecători a decis ca Florin Costiniu, Costel Căşuneanu şi Marius Locic să fie  eliberaţi din arest.cererile de cercetare în libertate în dosarul în care sunt acuzaţi de corupţie, alături de senatorul Cătălin Voicu.

costiniu-casuneanu-locicÎCCJ a probat recursul celor trei inculpați, drept urmare măsura arestprii preventive pentru 29 de zile a fost anulată, ea a fost înlocuită, de către Completul de nouă magistraţi de la instanţa supremă, în cazul tuturor celor trei cu interdicţia de a părăsi ţara.

Instanţa a casat decizia iniţială dată, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de completul de fond şi, rejudecând cauza, a decis respingerea propunerii DNA de arestare preventivă a lui Costiniu, Căşuneanu şi Locic, dispunând în schimb ca cei vizaţi să nu părăsească ţara pe o perioadă de 30 de zile.

Decizia a fost luată cu majoritate de voturi , după o şedinţă de judecată care a durat mai bine de patru ore, instanţa deliberând timp de aproximativ patru ore până la pronunţarea sentinţei.

Totodată, Completul de nouă judecători a dispus ca cei trei să nu poarte, pe perioada interdicţiei, niciun fel de armă, să nu schimbe domiciliul fără încuviinţarea instanţei, să nu ia legătura între ei sau cu alţi martori din dosar şi să prezinte la poliţie, la parchet şi la instanţă ori de câte ori sunt chemaţi.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, luni, suspendarea lui Florin Costiniu din funcţia de judecător al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Costiniu a deţinut funcţia de preşedinte al Secţiei civile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie până la 31 martie, deşi DNA declanşate urmărirea penală împotriva sa din luna decembrie 2009. Senatorul Voicu a cerut tot luni, eliberarea s-a sub control judiciar, însă cererea acestuia a fost respinsă de ICCJ.


loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata