Breaking news

Costiniu, Cășuneanu și Logic arestați pentru 29 de zile

loading...

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis în această seară ca judecătorul Costiniu și oamenii de afaceri Marius Locic şi Costel Căşuneanu să rămână în arest pentru 29 de zile.

costiniu-casuneanu-locicDupă o zi întreagă de audieri și de suspendare a ședinței, ÎCCJ a dat verdictul. Atât judecătorul Costiniu cât și cei doi oameni de afaceri Costel Cășuneanu și Marisu Logic rămân în arest pentru încă 29 de zile. Până la pronunțarea sentinței judecătoului ÎCCJ, cele trei ordonanţe de reţinere date de procurorii DNA au expirat, astfel că judecătorul Costiniu şi oamenii de afaceri Marius Locic şi Costel Căşuneanu au fost liberi până la pronunțarea sentinței, ei așteptând în curtea instituției decizia instanţei supreme.

Instanţa supremă a respins excepţiile de procedură invocate de avocaţi în dosar, iar începând cu ora 10.45, judecătoarea Corina Jîjîie a început audierea celor trei inculpaţi, primul fiind ascultat Costel Căşuneanu. Cei trei au fost audiaţi separat, Costiniu şi Locic fiind scoşi din sala de judecată.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a suspendat, vineri, la ora 9.45, şedinţa de judecată în care se discută cererea DNA de arestare a judecătorului Costiniu, Căşuneanu şi Locic, după ce avocatul lui Căşuneanu a ridicat trei excepţii de nelegalitate. Avocatul lui Căşuneanu, Gheorghiţă Mateuţ, a susţinut în faţa instanţei că clientul său nu a fost audiat înainte de întocmirea propunerii de arestare şi că omul de afaceri Căşuneanu nu a fost audiat înainte de a se emite ordonaţa de punere în mişcare a acţiunii penale. Tototdată, potrivit avocatului Mateuţ, instanţa deliberează şi cu privire la nemotivarea suficientă a propunerii procurorilor DNA de arestare preventivă.

Avocații celor trei inculpați au declarat că vor face recurs la decizia Înaltei Curți  de Casaţie şi Justiţie.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata