Breaking news

Costica Vărzaru, proaspăt demisă de la cârma Liceului Dimitrie Bolintineanu, arestată pentru trafic de influență

loading...

Costica Vărzaru a primit marți seară, din partea Tribunalului București, un mandat de arest preventiv pentru 29 de zile, sub acuzația de trafic de influență, executat în ultimii ani din postura de director al Liceului „Dimitrie Bolintineanu” din București.

costiva varzaru arestataLa o zi după ce a fost demisă din funcție ca urmare a scandalului de fraudă la BAC, Costica Vărzaru, a fost arestată preventiv pentru 29 de zile.

Procurorii au stabilit că, în perioada mai-iunie 2013, în calitate de director al Liceului Teoretic „Dimitrie Bolintineanu” din Bucureşti, Costica Vărzaru a pretins şi a primit sume de bani de la elevi înscrişi la examenul de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2013, pentru a-şi folosi influenţa pe lângă membrii Comisiei de bacalaureat din Centrul de examen al unităţii de învăţământ, astfel încât aceştia „să nu îşi îndeplinească în mod corespunzător atribuţiile de serviciu pe parcursul desfăşurării examenului”.

În schimbul banilor primiți, directoarea a efectuat demersuri în acest scop, urmărind să fie desemnaţi anumiţi supraveghetori permisivi, precum şi o comisie care putea fi influenţată în sensul realizării unor fraude în desfăşurarea examenului.

Scandalul cu frauda de la BAC de la Bolintineanu a ieșit la iveală, luni, la câteva ore după începerea probe scrise la limba română.

În plin proces de examen, procurori și polițiști au descins luni la Liceul Dimitrie Bolintineanu unde au efectuat percheziții în clădire, în sălile de examen și în cancelarie, cât și percheziții corporale.

Anchetatorii ar fi găsit asupra mai multor cadre didactice suma de 10.000 lei, ascunsă în lenjeria intimă.

În urma percheziţiilor, toate înregistrările video din sălile de examene, pe care urmează să le analizeze în cadrul anchetei de corupţie presupus săvârşită la examenul de bacalaureat. De asemenea, au fost ridicate înscrisuri, obiecte şi laptopuri.

Cinci profesori din comisia de examen şi 32 de profesori supraveghetori la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” au fost audiaţi luni la Poliţia Capitalei, în cazul suspiciunilor de fraudă la proba de limba română a examenului de bacalureat.

Elevii care au susţinut luni proba de limba română de la bacalaureat la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” au fost percheziţionaţi de anchetatori la ieşirea din sală, la mulţi dintre aceştia fiind găsite fiţuici.

La câteva ore după susţinerea probei la limba română, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a anunţat că a fost schimbată Comisia de bacalaureat de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu”, din Sectorul 5 al Capitalei, iar directorul şi directorul adjunct ai şcolii au fost demişi, pentru presupuse fapte de corupţie.

Şapte candidaţi la bacalureat de la Liceul Bolintineanu au fost eliminaţi din examen, după ce asupra lor au fost găsite dovezi – copiuţe, cărţi cu rezolvări, telefoane mobile etc. – care indică tentativa de fraudă la proba de limba şi literatura română, susţinută luni, a anunţat marţi ISMB.

Decizia de azi a Tribunalului Bucureşti, privind arestul preventiv al fostei directoare, nu este una definitivă, ea poate fi atacată la Curtea de Apel din București.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata