Breaking news

Costică Ştefănescu s-a sinucis, aruncându-se de la etajul 5 al Spitalului Militar

loading...

Costică Ştefănescu, fosta legendă a echipei de fotbal Universităţii Craiova, a decedat marți seară, după s-a aruncat de la etajul 5 al Spitalului Militar din Capitală, unde se trata de o boală incurabilă.

Costica stefanescuFotbalul românesc este în doliu, după ce marți seară, în jurul oei 18.00, fostul fotbalist Costică Ştefănescu a decis să-și pună capăt zilelor.

 „Astăzi, în jurul orei 18.00, pacientul s-a aruncat de etajul cinci al pavilionului chirurgical, de la aproximativ 20 de metri. Echipa medicala de urgență și resuscitare s-a deplasat la fața locului. Din păcate, a constatat decesul pacientului, care a survenit imediat după impactul cu solul”, a declarat Oana Ciobanu, șeful Biroului de comunicare și relații publice al Spitalului Militar.

Costică Ştefănescu mai fusese internat la începutul acestei luni la Spitalul Militar, unde urma tratament.

Fostul căpitan al Craiovei Maxima şi al echipei naţionale, Costică Ştefănescu (62 de ani), supranumit „ministrul Apărării”, s-a născut la 26 martie 1951, la Bucureşti, şi şi-a început cariera de fotbalist la Steaua, unde şi-a făcut junioratul în perioada 1965-1969.

El a debutat în prima divizie la Steaua în 1969, echipă pentru care a evoluat până în 1973, apoi s-a transferat la Universitatea Craiova, unde a cunoscut cele mai mari performanţe, ca fundaş central şi libero.

Pentru gruparea olteană, Ştefănescu a evoluat timp de 13 sezoane şi a ajuns până în semifinalele Cupei UEFA în 1983, fiind căpitanul „leilor”, dar şi în sferturile Cupei Campionilor Europeni, în 1982.

În 1986, Costică Ştefănescu s-a transferat la FC Braşov, la gruparea aredeleană încheindu-şi cariera în 1988.

În prima divizie a evoluat de 490 de ori, fiind pe locul doi într-un clasament „all-time”, după Ionel Dănciulescu. El a deţinut recordul de prezenţe în prima divizie până în octombrie 2012, când a fost depăşit de Dănciulescu.

Ca jucător, Costică Ştefănescu a câştigat de trei ori Cupa României cu Steaua (1969, 1970, 1971), de patru ori cu Universitatea Craiova (1977, 1978, 1981 şi 1983) şi a cucerit trei titluri de campion al României cu gruparea olteană (1974, 1980 şi 1981).

Pentru prima reprezentativă, Ştefănescu a evoluat de 66 de ori în perioada 1977-1985, fiind căpitanul echipei naţionale la turneul final al Campionatului European din 1984.

În cariera de antrenor, Costică Ştefănescu a lucrat la echipele FC Braşov, Steaua, Al Wakrah, FCM Bacău, FC Timişoara, Astra Ploieşti, Hapoel Holon, Al Shola, Al Jaish, Universitatea Craiova, Al Wahda, SC Najran, Al Tadamon şi a fost secundul lui Anghel Iordănescu la echipa naţională în perioada 1994-1998.

În anul 2003, Costică Stefanescu a fost numit cetăţean de onoare al Craiovei. Acum, autorităţile spun că vor construi un teren de fotbal în cinstea lui.

„Sper că de anul viitor vom demara lucrările pentru un nou complex sportiv la Craiova și în mod sigur că va avea un teren care să-i poarte numele”, a declarat primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu.

Procurorii militari au deschis o anchetă pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs decesul legendarului fotbalist.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata