Breaking news

Costel Caraş a aruncat 10 tone de lapte pe câmp pentru că nu i-l cumpără nimeni

loading...

Costel Caraş, un fermier din localitatea Brăneşti, judeţul Ilfov a recurs miercuri la un gest extrem. A aruncat pe câmp zece tone de lapte, pe motiv că nu i-l mai cumpără nimeni, din cauza scandalului cu aflatoxina, deși garantează cu acte că laptele este bun pentru consum.

tone de lapte aruncate pe campCostel Caraș a mers cu o cisternă cu lapte pe un câmp, a chemat televiziunile de știri și a dat drumul laptelui pe pământ în semn de protest față de ceea ce se întâmplă în România cu laptele autohton.

Pierdea la ferma mea este enormă. Am sărit de 200 de milioane de lei vechi, pierderi, în numai 3-4 zile. Durerea cea mai mare este că dacă o s-o ţinem aşa, în câteva săptămâni o să fiu nevoit să închid ferma, iar animalele le voi duce la abator. Lapte nu este contaminat, nu are niciun fel de aflatoxină. Îl arunc nu pentru că nu este de calitate, îl arunc pentru că românii şi-au pierdut total încrederea şi era normal să se întâmple aşa, atâta vreme cât nişte inconştienţi ies şi afirmă foarte tare că laptele românesc ar avea probleme şi ăla unguresc e foarte bun. Cumpăraţi, fraţilor, din Ungaria„, a spus Costel Caraş.

Fermierul îl acuză pe Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin că s-ar afla în spatele scandalului fabricat cu aflatoxina, doar pentru a favoriza anumite grupuri de interese în detrimentul fermierilor români.

“Ministrul Agriculturii nu creşte nici mâţa, nici căţea, nimic. Habar nu are ce se întâmplă cu treburile astea. Noi suntem disperaţi. Eu o să-mi caut ceva de făcut, dar sunt mii de oameni care depind de afacerea cu lapte. Peste tot în ţară este aceeaşi situaţie”, a precizat fermierul.

Costel Caraș a spus că a vrut să doneze lapte unor case de bătrâni şi de copii, însă peste tot pe unde a încercat a fost refuzat, cu toate că a dovedit cu acte că laptele este bun de consum.

Din cauza suspiciunilor de contaminare a laptelui cu aflatoxină, consumul de lapte în România a scăzut cu circa 30%, principalii perdanți fiind fermierii români care nu mai pot să-și vând laptele niciunde.

Ministrul Agriculturii Daniel Constantin a declarat miercuri că toate produsele care se află în magazine în momentul de față sunt în conformitate cu standardele impuse de lege.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata