Breaking news

DNA pune tunurile pe liderii PNL. Corneliu Dobrițoiu acuzat de fals intelectual

loading...

Fostul Ministru al Apărării, Corneliu Dobrițoiu este cercetat penal de procurorii militari de la DNA pentru fals intelectual în dosarul vânzării locuinței de serviciu primită de la Armată.

corneliu dobritoiu - dnaDNA pune tunurile pe liberali. Nicio zi fără știri despre membrii importanți ai PNL care să fie cercetați penal de procurorii lui Koveși.

După ce luni, DNA a cerut Camerei Deputaților, acceptul pentru a-l anchetat pe Silaghi pentru luare de mită, azi, procurorii militari ai DNA l-au audiat pe Dobrițoiu.

Corneliu Dobriţoiu a fost audiat azi la DNA şi de săptămâna viitoare, procurorii îi vor prezenta materialul de urmărire penală din dosarul privind modul în care obţinut locuinţa de serviciu, în care a fost pus sub acuzare şi pentru fals intelectual.

Avocatul Georghiță Mateuţ a precizat că Dobriţoiu a fost chemat marţi pentru a i se aduce la cunoştinţă o nouă acuzaţie, respectiv cea de fals intelectual, precum şi faptul că s-a schimbat încadrarea juridică a unei fapte.

Procurorii au dispus începerea urmăririi penale în cazul generalului maior în rezervă Corneliu Dobriţoiu pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, sub forma participaţiei improprii.

În rezoluţia de începere a urmăririi penale se arată că există date şi indicii temeinice că, în calitate de şef al Direcţiei domenii şi infrastructură din Ministerul Apărării Naţionale, Traian Pigui s-a implicat în atribuirea, în condiţii nelegale, a unor locuinţe de serviciu, dintre care unele preluate de la RAAPPS, pentru a fi cumpărate la preţ subvenţionat, în baza Legii 562/2004, de către cadre militare cu funcţii de conducere din MApN (la data faptelor).

”Potrivit legii, cadrele militare sau fostele cadre militare care deţineau, la data apariţiei legii, locuinţe de serviciu aparţinând Ministerului Apărării Naţionale, le puteau cumpăra, în regim subvenţionat, însă cu anumite condiţii, între care, titularul contractului de închiriere să deţină această calitate de chiriaş în baza unui contract de închiriere valabil încheiat, titularul cererii de cumpărare să nu deţină sau să nu fi deţinut locuinţe proprietate pe teritoriul României, titularul cererii să nu mai fi cumpărat din fondul de stat o altă locuinţă, în regim subvenţionat”, potrivit DNA.

Valoarea prejudiciului în dauna Ministerului Apărării Naţionale a fost estimat de DNA la 1,2 milioane de lei.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata