Breaking news

Copiii de la grădinția “Micul Regat” din Constanţa, drogați cu somnifere ca să adoarmă

loading...

Copiii aflaţi în Centrul de dezvoltare şi educaţie “Micul Regat” din Constanţa, au fost bătuți, drogați cu somnifere și vin, ca să doarmă și treziți cu cafea.

copii batuti gradinita constantaEducatoarele și îngrijitoarele de la centrul de educare din Constanța, băteau copii cu pumnii și picioarele, și le dădeau vin și somnifere doar pentru că micuții nu doreau să doarmă la comandă.

Toate aceste abuzuri incredibile au ieșit la iveală după ce părinții unora din copii abuzați de educatoare au filmat cu camera ascunsă, ce făceau acestea în timpul programului.

Grădiniţa era prevăzută cu un sistem de supraveghere care în mod normal era pornit în fiecare zi până la orele prânzului. În perioada normală de filmare totul era în regulă, dar în două zile, la sfârşitul anului trecut, sistemul a fost uitat pornit după ora 12.00, iar în acel timp au fost filmate imaginile care au apărut în presă. (…) Imaginile erau accesibile, conform contractului. Părinţii aveau dreptul să vadă imaginile, iar în contract se stipula faptul că se filmează până la ora 12.00. Părinţii puteau să intre on-line să vadă imaginile. Şi au ajuns în posesia imaginilor absolut întâmplător. Sunt 60 de copii la acea grădiniţă şi un singur părinte a văzut întâmplător aceste imagini. Toate imaginile pe care le vedeţi sunt filmate în numai două zile, deci vă puteţi imagina ce se întâmpla în fiecare zi. Părinţii au văzut că micuţii veneau acasă plini de vânătăi, iar când întrebau ce s-a întâmplat li se spunea ba că s-au ciocnit între ei, ba că s-au lovit de vreun obiect. Unii dintre ei veneau acasă mirosind a cafea. Li s-a spus că au mâncat bomboane. Niciodată nu şi-au putut închipui că ei primeau cafea la grădiniţă. (…) Primeau vin înainte de culcare, ca să adoarmă, iar când se trezeau primeau cafea. Acest lucru reiese clar din înregistrările audio care s-au făcut: două angajate vorbeau între ele dacă au servit vinul copiilor“, a afirmat avocatul Ştefan Roman, care reprezintă pe unul din părinți.

Ştefan Roman a precizat că reprezentanţii grădiniţei au şters imaginile de pe suportul magnetic pe care erau stocate, la scurt timp după deschiderea dosarului, şi că au încercat să îi discrediteze pe părinţii care au descoperit incidentele spunând că aceștia sunt nebuni și că copii lor ar fi autiști și retardați mintal.

Eliza Pufleanu, este Directorul general al Centrului de dezvoltare şi educaţie “Micul Regat”, aflat în centrul orașului Constanța, și la care se află în educare circa 60 de copii, iar taxele percepute părinţilor sunt cuprinse între 550 de lei pe lună pentru programul 08.00 – 12.00 şi 800 de lei pe lună la programul lung, 08.00 – 17.00.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa au spus că grădiniţa respectivă, care este privată, nu are autorizaţie de funcţionare şi nici acreditare.

Una dintre îngrijitoarele care maltratau copii din grădiniță este soție de preot.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata