Breaking news

Controale maraton în trenurile CFR pentru depistarea pasagerilor fără bilet – VIDEO

loading...

Peste 100 de călători au fost prinși fără bilet în trenurile R 8003 Bucureşti Obor – Constanța, R 9025 Bucureşti Basarab – Pitești şi R 8015 Bucureşti Obor – Fetești.

cfr-calatori-control-trenCFR Călători împreună cu Direcția de Poliție Transporturi din cadrul I.G.P.R. și Inspectoratul de Jandarmi Județean Ilfov au desfăşurat miercuri, o acţiune maraton de control în trenuri, pe parcursul  întregii zile.

Au fost verificate trenurile R 8003 Bucureşti Obor – Constanța, R 9025 Bucureşti Basarab – Pitești şi R 8015 Bucureşti Obor – Fetești. Dintr-un total de aproximativ 1200 de pasageri care se aflau în aceste trenuri,  137 au fost găsiți fără legitimaţie de călătorie valabilă.  Aceştia au plătit fie bilet cu suprataxă (25 lei), fie diferenţa de rang de tren, iar pentru 21 pasageri au fost întocmite procese verbale de contravenție* (cu valori de  peste  350 lei/persoană ) deoarece au refuzat achitarea biletului la tarif de taxare în tren.

Conform reglementărilor în vigoare, pasagerii care urcă din punctele de oprire unde nu sunt case de bilete au obligaţia de a se prezenta imediat după urcarea în tren la personalul feroviar pentru a-şi cumpăra bilete la același tarif ca la casa de bilete.

Acţiunile de control vor continua în toate trenurile de pasageri, la nivelul întregii rețele feroviare, în special în zonele generatoare de fluxuri importante de trafic. Acestea fac parte din demersul nostru de a aduce SCHIMBĂRI în activitate și de a oferi pasagerilor un transport în condiţii decente, demers care are nevoie de participarea tuturor, cu atât mai mult cu cât fiecare dintre noi, plătitori de taxe participăm la subvenționarea transportului cu trenul. Un efort comun va conduce la realizarea unor călătorii civilizate”, a declarat Iosif Szentes, Director General CFR Călători.

Înainte de efectuarea călătoriei, rugăm pasagerii să se asigure că au achiziționat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare.

  Pentru un călător care refuză achitarea biletului de taxare în tren, se întocmeste un proces verbal de contravenţie (PVC) conform HG 203/1994, a cărui valoare se compune din:

– amendă contravenţională, care este cuprinsă între 250-400 lei;

– tariful de transport (bilet taxare în tren) pentru distanţa aferentă;

– tarif suplimentar în valoare de 300 lei;

– speze poştale şi tarif de identificare în valoare de 30,8 lei.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata