Breaking news

A dispărut contractul original semnat cu compania Bechtel

loading...

Contractul original semnat de statul român cu Bechtel, în anul 2003, pentru construirea Autostrăzii Transilvania, este de negăsit.

dan sova - bechtelCa la noi la nimenea. Ministrul Dan Şova a desecretizat un document, pe care acum nu îl găsește. Contractul original semnat cu Bechtel nu este de găsit. Ministrul Dan șova caută cu disperare contractul la Minsiterul Transporturilor, Guvern și CNADNR, dar nici urmă de acesta.

”Am căutat contractul la toate autorităţile care îl puteau deţine: Ministerul Transporturilor, CNADNR, serviciile speciale care se ocupă de păstrarea documentelor. Am înţeles că alaltăieri, Corpul de Control a solicitat inclusiv DNA – care în 2007 făcuse un control – să întrebe dacă printre documentele ridicate se află şi acest document. Unii au răspuns că nu îl au, alţii că îl caută. Noi avem copia contractului din 2003, numai că din punct de vedere formal, pentru a putea pune ştampila NESECRET, trebuie să avem contractul original. L-am solicitat şi companiei Bechtel, aşteptăm un răspuns de la dânşii „, a spus Şova.

Dacă contractul original nu va fi găsit, Șova spune că: Vom merge la Tribunalul Bucureşti, vom solicita să se facă o procedură necontencioasă de refacere a înscrisurilor dispărute şi într-un termen de 2-3 săptămâni, o să ne spună judecătorul că o copie pe care o avem este conformă cu originalul şi o vom publica”, a asigurat Şova. “Ce pot să vă spun cu certitudine este că negăsirea variantei originale va atrage răspunderea penală a unor persoane, pentru că se va sesiza Parchetul.

Dan Şova a mai spus că publicarea contractului ar fi favorabilă lui Adrian Năstase: Publicarea contractului din 2003 i-ar face foarte mult bine domnului Adrian Năstase pentru că aşa s-ar vedea că în timpul guvernului Năstase s-a semnat un contract cu 5 milioane jumate de euro pe km şi că în timpul mandatului domnului Dobre s-a transformat într-un contract de 20 de milioane de euro pe km.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata