Breaking news

Consiliul Concurenței dă undă verde preluării magazinelor Real de către Auchan România

loading...

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea magazinelor Real de către Auchan România, companie care și-a luat angajamentul de a nu crește prețurile pentru următorii trei ani de zile.

auchan preia realConsiliul Concurenței a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice.

Operaţiunea analizată conduce la suprapuneri pe orizontală în ceea ce priveşte activităţile de comerţ cu amănuntul de produse de consum curent ale celor doi operatori pe mai multe pieţe relevante. În primul rând, tranzacţia a fost autorizată cu condiţia respectării unor angajamente asumate voluntar de părţile implicate pe două pieţe relevante, respectiv Craiova şi Târgu-Mureş. Astfel, Auchan şi-a luat angajamentul de a nu creşte preţurile de vânzare cu mai mult de 5 % faţă de media preţurilor altor magazine din reţea, pentru o perioadă de 3 ani.

De asemenea, acesta şi-a asumat obligaţia de a nu deschide noi magazine pe cele două pieţe relevante, pentru o perioadă de 5 ani.

În aceste condiţii, analiza Consiliului Concurenţei a determinat faptul că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective, în special ca urmare a creării sau consolidării unei poziţii dominante pe pieţele relevante identificate.

Consumatorii au posibilităţi reale de alegere în majoritatea zonelor geografice analizate. În plus, angajamentele asumate de părţi asigură o funcţionare corectă a acestor pieţe şi pe viitor. Pe majoritatea pieţelor analizate au avut loc deschideri de noi magazine şi nu există bariere semnificative care să influenţeze intrarea pe piaţa de retail din România”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, Preşedintele Consiliului Concurenţei.

Tranzacţia a fost iniţial notificată Comisiei Europene, dar autoritatea de concurenţă din România a fost considerată mai bine plasată pentru o analiza mai detaliata asupra posibilității de restrângere a concurentei pe piața din România.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata