Breaking news

Consilierul prezidenţial Simina Tănăescu, demisie de la Cotroceni după scandalul cu judecătorul CCR

loading...

Simina Tănăsescu a ales să-şi dea demisia din funcţia de consilier prezidenţial, ca urmare a scandalului în care a fost implicată cu judecătorul CCR, Petre Lăzăroiu.

“În ultimele zile, în spațiul public au apărut speculații cu privire la eventuale presiuni exercitate asupra unui judecător al Curții Constituționale, ca urmare a unei discuții purtate de doamna Elena-Simina Tănăsescu cu domnul Petre Lăzăroiu. Administrația Prezidențială reiterează că nu au existat niciun fel de presiuni și sunt complet neadevărate acuzațiile aduse în acest sens. Având însă în vedere că este inadmisibil ca la nivelul opiniei publice să planeze orice suspiciune că ar fi fost posibilă o încercare de imixtiune în activitatea Curții Constituționale, pentru a nu prejudicia instituția Președintelui României, doamna Elena-Simina Tănăsescu a înaintat astăzi, 20 iunie a.c., Președintelui Klaus Iohannis demisia din funcția de consilier prezidențial”, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Vineri, la câteva ore de la dezvăluirile judecătorului CCR, Administraţia Prezidenţială anunţa că Simina Tănăsescu este în concediu de odihnă şi nu a reprezentat preşedinţia în vreun fel la acea întâlnire.

“Consilierul prezidenţial doamna Simina Tănăsescu s-a întâlnit joi, 14 iunie a.c., cu judecătorul Petre Lăzăroiu la sediul Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti pentru a-i înmâna acestuia două cărţi de specialitate pe zona dreptului financiar. Menţionăm că în aceste zile consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu se află în concediu de odihnă tocmai pentru că desfăşoară activităţi didactice. În acest context, a avut loc o discuţie pur teoretică pe marginea solicitării asociaţiei civice VeDem Just, o discuţie tehnică, între doi profesionişti de drept constituţional, care nu a implicat în niciun fel instituţia Preşedintelui României. Drept urmare, sunt complet neadevărate şi nefondate orice fel de speculaţii sau insinuări cu privire la eventuale presiuni exercitate asupra judecătorului Petre Lăzăroiu”, se arăta în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale din data de 15 iunie 2018.
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata