Breaking news

S-a folosit de funcție pentru a primi un proiect de 4 milioane euro

loading...

Melania Mandas Vergu, consiliera ministrului Educaţiei, a fost prinsă cu mâța în sac. Deși a negat că a cerut ajutorul rectorilor din țară pentru realizarea proiectului finanțat cu 4 milioane euro, actele femnate de aceasta demonstrează contrariul.

melaniaverguConsiliera Melania Mandas Vergu a cerut mai multor rectori ai universităţilor din ţară o listă cu stagiile de pregătire, informație care o ajută la implmentarea proeictului, conform realitatea.net.

“Practică să înveţi, învaţă să practici” este denumirea proiectului, în valoare  de 4 milioane de euro, care derulează programe de formare profesională în şcolile din România. Proiectul îi aparţine consilierei ministrului Educaţiei, Melania Mandas Vergu şi a fost aprobat la 31 ianuarie 2010. În momentul aprobării proiectului, Daniel Funeriu era deja ministrul Educaţiei, iar Melania Mandas Vergu era consiliera acestuia. Deși consiliera a declarat marți la Realitatea Tv că nu s-a folosit de funcția s-a pentru a obține aprobarea finanțării, actele semnate de aceasta demonstrează contrariul.

Vă trimit baza de date cu toţi directorii, rectorii, vorbiţi cu ei la telefon. Dacă eu, Melania Mandas Vergu, am vorbit cu vreunul din ei să intre în acest proiect, îmi dau demisia mâine“, a adăugat Vergu.

Rectorii infirmă însă cele spuse de consilier. O notă în care consiliera ministrului a cerut mai multor rectori o listă cu stagiile de pregătire a fost trimisă către 100 de universităţi. Mai mult, în notă se cerea ca răspunsurile să fie trimise pe adresele de mail de yahoo, aparţinând Melaniei Mandas Vergu şi secretarei sale personale, şi nu pe adresele lor oficiale de la minister.

Melania Vergu este asociată la firma care a câştigat proiectul pe fonduri europene cu fiul său. Şi cu acesta ministrul Daniel Funeriu are experienţe profesionale. Teodor Vergu a lucrat pentru Funeriu pe vremea când era europarlamentar PDL. După încheierea mandatului, Vergu junior s-a transferat pentru 2 luni la Cristian Preda, tot europarlamentar PDL. Apoi a schimbat culoarea politică şi lucrează pentru un europarlamentar PSD.

”Teodor Vergu era angajat la Parlamentul European la cabinetul lui Daniel Funeriu. Vergu, ca şi alţi 30 de candidaţi s-au prezentat la un concurs pe care l-am dat eu. Avea în ochii mei avantajul de a cunoaşte instituţia”, a declarat Cristian Preda. După izbucnirea scandalului, Ministrul Frnerui i-a solicitat consilierei Melania Vergu să aleagă fie afacerea fie funcția de consilier la educație.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata