Breaking news

Consiliera lui Gabriel Oprea și secretarul general adjunct din MAI, anchetați de DNA pentru divulgare de informații

loading...

Popa-Mocanu Ingrid-Luciana, consilier al ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea și Șova Mihai, secretar general adjunct în Minister, sunt cercetați penal de DNA, pentru că au divulgat informații nedestinate publicității.

Popa-Mocanu Ingrid-Luciana - gabriel opreaProcurorii Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au început urmărirea penală a consilierei lui Gabriel Oprea pe motiv că aceasta i-ar fi dat acces lui Șova Mihai, la informații clasificate.

Popa-Mocanu Ingrid-Luciana, consilier al ministrului Afacerilor Interne, și Șova Mihai secretar general adjunct, în cadrul aceluiași minister, sunt acuzați de DNA de săvârșirea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, în formă continuată (8 acte materiale).

”În zilele de 05.11.2014, 07.11.2014, 12.11.2014, 30.10.2014, 10.11.2014, 06.11.2014 și 07.01.2015, suspecta Popa-Mocanu Ingrid-Luciana, în calitate de consilier al ministrului Afacerilor Interne, i-a permis accesul suspectului Șova Mihai la documente care conțineau informații nedestinate publicității și la care acesta nu avea acces, conform atribuțiilor de serviciu, pe care cei doi, ulterior, le-au fotocopiat în scopul obținerii unor foloase necuvenite. De asemenea, urmărind același scop, în data de 14.01.2015, suspecta Popa-Mocanu Ingrid-Luciana i-a facilitat accesul suspectului Șova Mihai la documente confidențiale, emise de către Direcția Națională Anticorupție, care priveau două dosare penale aflate în curs de instrumentare”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informații și Protecție Internă.

Suspecților Popa-Mocanu Ingrid-Luciana și Șova Mihai li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata