Breaking news

Comisia Nana, ce va ancheta terenul Ioanei Băsescu, înființată de Parlamentul României

loading...

Parlamentul României a decis luni, înființarea comisiei de anchetă privind terenul cumpărat de fiica lui Băsescu, în comuna Nana din județul Călărași.

ioana basescu credic bancarBiroul reunit al Camerei Deputaților și a Senatului a decis, luni, înfiinţarea Comisiei parlamentare de anchetă privind achiziţia unui teren în judeţul Călăraşi de către Ioana Băsescu.

Marți, în votul din plen al celor două camere, hotărârea va fi supusă la vot.

Comisia va fi formată din 15 membri din toate grupurile parlamentare: PSD – 6 membri, PNL – 4, PDL – 2 şi câte un reprezentant din partea UDMR, PC şi PPDD.

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat că înfiinţarea Comisiei de anchetă Călăraşi nu are nicio relevanţă şi nu are nicio logică această anchetă, arătând că democrat-liberalii nu îşi vor desemna reprezentanţi.

Liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor, Mate Andras, a declarat corespondentului MEDIAFAX că Uniunea nu susţine înfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea tranzacţiei terenului achiziţionat de Ioana Băsescu în judeţul Călăraşi, dar îşi va desemna un membru în cazul în care aceasta se va constitui.

Cel mai probabil, deputatul Eugen Nicolicea va fi preşedintele Comisiei de anchetă în cazul Călăraşi.

Ioana Băsescu a cumpărat în septembrie 2013 un teren agricol în suprafață totală de 291 hectare în comuna Nana din județul Călărași. Fiica lui Băsescu a fost ajutată în achiziția terenului de către procurorul DNA, Lucian Papici și de consilierul prezidențial pe probleme de agricultură, Adrian Rădulescu.

Papici a verificat dacă sunt probleme legale cu terenul, iar Rădulescu a găsit vânzătorul și suprafața compactă de teren.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata