Breaking news

Comisia Nana, desființată de Băsescu cu ajuturoul Parchetului General

loading...

Parchetul general lucrează în slujba lui Băsescu. Pentru că au anunțat că încep urmărirea penal in rem în cazul retrocedării terenurilor din comuna Nana, activitatea Comisiei Nana ar putea să înceteze.

basescu si parlamentulFormala începere a urmăririi penale a dosarului retrocedărilor ilegale din comuna Nana, pune pe liber comisia parlamentară. Săptămâna viitoare în Birourile Permanente Reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, a declarat vicepreşedintele Senatului, Cristian Dumitrescu.

Am fost întrebaţi dacă poate să-şi continue activitatea. Am trimis această solicitare către Birourile Permanente Reunite. În regulamentul Camerei este prevăzut faptul că atunci când începe urmărirea penală activitatea unei Comisii de anchetă încetează. În regulamentul Senatului nu este prevăzută o astfel de precizare. Logic este că atunci când una din camere are o decizie care împiedică desfăşurarea Comisiei, vă daţi seama, dacă nu mai lucrează membrii deputaţi din Comisia Nana, nu pot lucra nici senatorii, nu se întruneşte situaţia de cvorum şi nu mai funcţionează Comisia. Această decizie va fi luată de Birourile Permanente Reunite care vor constata că la Camera Deputaţilor, ca urmare a faptului că s-a dispus din partea Biroului de Control al primului ministru o sesizare la Parchet, iar Parchetul s-a sesizat şi a deschis o cercetare, pe cale de consecinţă, probabil, cel mai probabil şi logic este să-şi suspende activitatea până când justiţia îşi va face treaba”, a adăugat vicepreşedintele Senatului.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au început recent urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese, abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate şi arendarea unor terenuri de pe raza comunei Nana, din judeţul Călăraşi. Ancheta a început ca urmare a sesizării făcute de Corpul de Control al Premierului Victor Ponta.

Este clar ca lumina zilei că ancheta s-a pornit doar pentru a-i servi intereselor lui Băsescu, mai exact să după la desființarea comisiei parlamentare care putea scoate la iveală multe ilegalități și chiar să-l lase pe președinte fără moșie.

Astfel că dacă nu a reușit să o intimideze pe Gabi Firea și să o determine să plece din Comisie, Băsescu a lucrat curat și eficient cu instituțiile statului, în speță, Parchetul General.

Comisia Nana își încetează activitatea fix când trebuia să prezinte în plen raportul final care urma să fie votat de Parlament și mai apoi să se sesizeze procuratura cu privire la cele constatate.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata