Breaking news

Vlad Cosma nu poate fi arestat. Deputații au respins cererea DNA

loading...

Plenul Camerei Deputaților a respins luni seară, solicitarea DNA privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului PSD Vlad Cosma. 

vlad cosma - camera deputatilorCu 222 de voturi împotriva arestării preventive, deputatul Vlad Cosma scapă de arestul preventiv. Votul din plenul Camerei Deputaților vine după avizul negativ dat tot azi de Comisia Juridică.

Deputații juriști fac scut comun în fața DNA și îl apără pe PSD-istul Vlad Cosma, respingând cererea de arest preventiv. Cu 7 voturi pentru, 13 împotrivă și 3 abțineri, Comisia Juridică a dat un aviz negativ cererii DNA.

Membrii Comisiei Juridice au dat verdictul după ce l-au audiat pe deputatul Vlad Cosma. Raportul Comisiei juridice va fi transmis plenului Camerei Deputaţilor care va trebui să decidă prin vot dacă încuviințează sau nu arestul preventiv.

Vlad Cosma este anchetat într-un dosar în care este acuzat că împreună cu tatăl său, președintele CJ Prahova, Mircea Cosma ar fi trucat mai multe licitații și ar fi primit mită un milion de euro.

Preşedintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, a primit mandat de arest la domiciliu pentru 29 de zile, din partea Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Sumele de bani au fost pretinse în schimbul intervenției la factorii de decizie din cadrul Consiliului Județean Prahova, pe lângă care cei doi aveau influență, respectiv președintele CJ Prahova, Cosma Mircea (tatăl inculpatului Cosma Vlad Alexandru), astfel încât societățile respective să obțină de la instituția publică lucrări și servicii curente supraevaluate, de întreținere a drumurilor publice sau a drumurilor județene pe timp de iarnă, dar și decontarea, cu prioritate, a unor lucrări deja efectuate în temeiul unor contracte anterioare. Contractele erau supraevaluate tocmai pentru a se asigura sumele reprezentând «comisioanele» conform înțelegerilor cu cei doi inculpați“, susţine DNA.

Mircea Cosma, în vârstă de 68 de ani, se află la al treilea mandat de preşedinte al Consiliului Județean Prahova. Vlad Cosma se află la primul mandat de deputat în Parlamentul României.

Crin Antonescu a declarat luni că s-a decis la nivel de partid, ca toți deputații liberali să voteze în plen pentru ridicarea imunității lui Vlad Cosma pentru ca acesta să fie arestat preventiv.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata