Breaking news

Uite cine ne revizuiește nouă Constituția României

loading...

Constituția României va fi revizuită de către o Comisie din care fac parte și un fost miner, un matematician, un profesor de istorie și o tânără deputat, absolventă de Litere.

constitutia romanieiMiercuri, Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a votat componența Comisiei de Revizuire a Constituției României.

Comisia va avea 23 de membrii, senatori și deputați, și îl va acea ca președinte pe șeful Senatului, Crin Antonescu.

Dintre cei 23 de membrii ai comisiei, 18 au studii juridice, însă niciunul nu este expert în drept constituțional.

Și unde mai pui că, Antonescu este fost muzeograf și profesor de istorie, o altă membră a comisiei este Gabriela Podaşcă este deputat PSD, absolventă de litere care are doar 27 de ani.

PPDD i-a nominalizat în Comisia de revizuire a Constituţiei pe avocatul lui Dan Diaconescu, Daniel Fenechiu, dar şi pe liderul grupului din Senat, Haralambie Voichiţoiu, fost strungar și miner.

Varujan Pambuccian, reprezentantul minorităților naționale, este sigurul membru al noi comisii care s-a regăsit și în cea din 2002.

Comisia de revizuire a Legii fundamentale întrunită în 2002 a fost condusă de Valer Dorneanu, profesor în ştiinţe juridice şi expert în drept parlamentar. Iar din comisie au făcut parte și Antonie Iorgovan, Mircea Ionescu Quintus, Rodica Stănoiu, Valeriu Stoica şi Ion Predescu.

Este pentru a treia oară în 23 de ani de democrație când România își revizuiește Constituția, legea fundamentală a statului.

Iată componența Comisiei de revizuire a Constituției României:

PSD: Ion Chelaru, Florin Iordache, Ciprian Nica, Florin Emacu, Daniel Florea, Gabriela Podaşcă, Ovidiu Donţu, Toni Greblă, Viorel Chiriac.

PNL: Crin Antonescu, Tudor Chiuariu, Petre Roman, Alina Gorghiu, George Scutaru, Dan Motreanu.

PDL: Valeria Schelean (vicepreşedinte), Alin Tişe, Gabriel Andronache.

PP-DD: Daniel Fenechiu (vicepreşedinte) şi Haralambie Vochiţoiu.

UDMR: Mate Andras.

PC: Bogdan Ciucă

Minorităţile naţionale: Varujan Pambuccian

loading...
1 Comentariu
  1. Claudiu spune

    porcarie…bine ca nu se joaca barbut pe banii nostri

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata