Breaking news

Codruţ Şereş, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, în dosarul Hidroelectrica

loading...

Fostul ministru al Economiei Codruţ Şereş a fost condamnat luni, de Înalta Curte, la patru ani de închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu, în dosarul “Hidroelectrica”.

codrut seresCodruț Sereș a fost judecat pentru subminarea economiei naţionale, alături de alţi şase directori ai companiei. La ultimul termen al procesului, procurorii au cerut schimbarea încadrării din subminarea economiei naționale în abuz în serviciu şi aderare la un grup infracţional organizat, potrivit Noului Cod Penal.

Fostul Ministru al Economiei a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu. Foștii șefi ai Hidroelectrica au fost condamnați la câte cinci ani de închisoare.

Fosta echipa de conducere de la Hidroelectrica este acuzată că, în cursul anului 2003, în contextul secetei severe şi a nivelului foarte scăzut al Dunarii, nu a invocat clauza de forţa majoră din contractele de furnizare a energiei electrice. Nu ar fi luat nici măsuri pentru renegocierea preţurilor, dată fiind noua situaţie din Sistemul Energetic Naţional.

Ministrul Economiei i-ar fi protejat pe oficialii Hidroelectrica, deşi ştia care este situaţia companiei. Procurorii DIICOT au pus sechestru asigurator pe mai multe autoturisme, locuinţe şi terenuri, precum şi pe sume de bani aparţinând inculpaţilor, în valoare totală de aproximativ 8 milioane de lei.

Decizia de azi nu este însă una definitivă. Ea poate fi atacată cu recurs la completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Nu este însă prima condamnare la închisoare pentru Codruț Sereș. În 3 decembrie 2013, completul de trei judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție a decis să-i condamne la închisoare cu executare pe foștii miniștrii, Codruț Sereș și Zsolt Nagy, în dosarul de spionaj, alături de  consultantul bulgar Stamen Stanchev. Codruț Sereș a primit 6 ani de închisoare pentru trădare și încă 5 ani pentru aderare la grup infracțional.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata