Breaking news

Cod roșu de inundații pe râul Prut

loading...

Hidrologii au instituit, în noaptea de miercuri spre joi, cod roşu de inundaţii pe râul Prut, sector Oroftiana – Rădăuţi Prut.

prut2De asemenea s-a insituit cod portocaliu pe râul Prut, sectorul Rădăuţi Prut – Stânca Costeşti, pentru intervalul 23 iunie, ora 22,00 – 28 iunie, ora 12,00, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani.

Meteorologii au emis o avertizare de cod galben de fenomene meteorologice periculoase imediate pentru intervalul 23 iunie, ora 21,30 – 24 iunie, ora 03,30.

În acest interval se va continua asigurarea serviciului de permanenţă la primării, precum şi a celorlalte măsuri cuprinse în planul de apărare împotriva inundaţiilor.

Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă au fost avertizate să monitorizeze situaţia şi să anunţe în cel mai scurt timp Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Nicolae Iorga” al judeţului Botoşani în cazul producerii unor situaţii de urgenţă generate de fenomenele meteorologice prognozate.

În punctul pluviometric Oroftiana, la intrarea Prutului în ţară, joi, la ora 6,00, cota de pericol (650 cm) a fost depăşită cu 59 cm. Cu toate că suprafaţa de păşune inundată a depăşit 150 hectare, reprezentanţii ISU susţin că deocamdată gospodăriile cetăţenilor nu sunt în pericol.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata