Breaking news

Cod portocaliu de inundații în județele Olt, Dolj, Teleorman, Vâlcea, Mehedinți și Gorj

loading...

Meteorologii au emis noi coduri portocalii și galbene de inundații în mai multe județe din sudul și centru țării, pe fondul precipitațiilor abundente din ultimele zile.

inundatii galatiHidrologii au instituit cod portocaliu pe cinci râuri din Olt şi Dolj. Codul portocaliu de inundaţii în Dolj, Teleorman şi Giurgiu a fost prelungit vineri dimineaţă. Din cauza indunațiilor din ultimele zile, sute de gospodării din zece localităţi din Olt au fost afectate de ape. Şi în Craiova mai multe străzi au fost inundate, iar pompierii intevin pentru înălţarea unui dig într-un sat din Dolj.

Prefectul Marius Deca a anunțat vineri că un dig a fost spart de ape în județul Dolj și a inundat mai multe gospodării. Peste 100 de persoane din localitatea doljeană Drăgoteşti sunt acum în pericol. Zeci de pompieri şi jandarmi au intervenit în zonă şi lucrează la repararea digului.

Avertizarea emisă azi este valabilă în nouă județe, până la ora 18.00 şi vizează râurile Desnăuţi, Terpeziţa şi Raznic din judeţul Dolj, dar şi râurile Teslui şi Beica din judeţul Olt. În plus, hidrologii au prelungit codul galben de inundaţii pentru judeţele Mehedinţi, Gorj şi Vâlcea. Şi judeţele Argeş, Teleorman, Dâmboviţa şi Giurgiu vor fi afectate de inundaţii.

În comuna Dragodana mai multe curţi au fost inundate, după ce apa de pe versanţi nu a mai fost preluată de şanţurile de pe marginea străzii.

În comuna Şerbăneşti, apele au inundat 20 de gospodării, 120 de anexe gospodăreşti şi peste 300 de hectare de teren agricol. În timp ce în comuna Schitu, din judeţul Olt, 75 de gospodării au fost afectate de inundaţii.

Zeci de gospodării din județul Olt au fost inundate, iar sute de oameni au fost evacuaţi. După ce i-au dus pe localnici la adăpost, pompierii şi jandarmii s-au întors în satele abandonate, ca să protejeze locuinţele şi bunurile de apele revărsate.

La Movileni a plouat foarte mult iar apa a atins un metru. Mai multe case şi drumuri au fost inundate astfel că oamenii au fost nevoiți să-și părăsească gospodăriile.

O situaţia dificilă a fost şi în Craiova, unde zeci de case au fost inundate în multe cartiere, întrucât canalizarea nu a făcut faţă.

Pompierii intervin pe mai multe strădin din Craiova, dar şi în sate pentru a proteja gospodăriile oamenilor de ape.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata