Breaking news

Cod galben și portocaliu de inundații pe pârurile Corazel, Geru, Suhu, Chineja, Horincea

loading...

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a apelor a emis joi seară o avertizare de cod galben și una de cod portocaliu de inundații pe cinci pârâuri din județul Galați.

cod inundatiiNici nu au apucat să își scoată apa și mâlul din case, că localnicii din județul Galați vor avea din nou o noapte de coșmar. Un nou val de inundații se va abate asupra lor, potrivit avertizărilor hidrologice.

Avertizările hidrologice au intrat în vigoare de joi noapte de la ora 23.30, până vineri la ora 12.00, și vizează pârâuruile: Corazel, Geru, Suhu, Chineja, Horincea.

În acest interval de timp, se vor produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri  din bazinele hidrografice menţionate, cu efect de inundaţii locale şi posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

Drept urmare:

Se instituie COD GALBEN începând din data de 13.09.2013 ora 01:00 pe cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor din bazinele: Corazel, Geru, Suhu, Chineja şi Horincea (judeţul Galaţi).

Se instituie COD PORTOCALIU începând din data de 12.09.2013 ora 23:30 pe cursurile superioare şi pe afluenţii din bazinele superioare ale râurilor: Corazel (Corazelul Sec, Taploani), Geru (Gologan, Geruşiţa), Suhu (Suhurlui, Perişani), Chineja (Covurlui, Bujorul, Slivna, Băneasa, Roşcani) şi Horincea (Oarba, Lişcov), situate în judeţele Galaţi şi Vaslui.

Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe afluenţi de grad inferior ai acestor râuri şi pe cursurile de apă necadastrate.

În urma potopului de miercuri noapte, 9 persoane au decedat în județul Galați, 17 localități au fost afectat, iar peste 700 de gospodării au fost inundate.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata