Breaking news

Cod galben de caniculă în toată țara

loading...

Un val de căldură vine de sâmbătă în toată țara. Potrivit avertizării cod galben, emisă de meteorologi, temperaturile vor ajunge “frecvent” la chiar 36 de grade Celsius, extremele putând atinge şi valoarea de 38 de grade Celsius.

CANICULASâmbătă 12 iunie şi duminică 13 iunie temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 – 36 de grade, iar pe areale restrânse 37 – 38 de grade, îndeosebi în zonele de câmpie.

Întrucât aceasta este prima caniculă din 2010, oranismul uman are nevoie de o perioadă de adaptare şi acest prim val de căldură va fi mai greu de suportat decât următoarele.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi chiar va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în toate regiunile pe toată durata de valabilitate a avertizării.

Pentru prevenirea incidentelor în această perioadă cu temperaturi extreme,  medicii recomandă populaţiei să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare  între orele 11.00 şi 18.00, să consume multe lichide, fructe şi legume şi să evite consumul băuturilor alcoolice sau a celor puternic cofeinizate.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata