Breaking news

CNADNR: avem asigurate echipamente de deszăpezire pentru toate drumurile naţionale şi autostrăzi

loading...
0 19

Compania Națională de Drumuri și Autostrăzi dezminte informaţiile apărute astăzi în mass media conform cărora pe unele dintre tronsoanele de drumuri naţionale şi autostrăzi cu risc mare de înzăpezire încă nu au fost atribuite contracte de deszăpezire şi spune că are asigurate autoutilaje şi echipamente de deszăpezire pe toată reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi.

deszapezireCNADNR dă asigurări că are logistica necesară pentru a efectua deszăpeziri în această iarnă pe drumurile naționale și pe autostrăzi.

”Menţinerea unei viabilităţi corespunzătoare pe timpul iernii 2014 – 2015, se va face atât prin autoutilajele din dotare cât şi cu autoutilajele deţinute de operatorii economici. La această dată CNADNR SA dispune de toate autoutilajele din dotare 622 bucăţi şi de 2621 bucăţi închiriate de la operatori economici, rezultând un total de 3243 bucăţi, adică 95,61 % din necesar. Pe lângă autoutilajele specifice de iarnă menţionate anterior, sectoarele de drumuri naţionale şi autostrăzi cu risc mare de înzăpezire sunt protejate cu panouri parazăpezi. Stocurile de materiale antiderapante şi de carburanţi sunt asigurate în momentul de faţă după cum urmează: materiale chimice (sare) 141 %; nisip antiderapant 124 %; carburanţi 143 %. Referitor la sectoarele de drumuri naţionale şi autostrăzi menţionate în presa de astăzi pentru care  nu ar fi încheiate contracte de deszăpezire, menţionăm că: pe Lotul SDN Constanţa contractul a fost semnat în 21.11.2014; pe Lotul  Autostrada A1 Bucureşti – Pitesti contractul a fost semnat în 24.11.2014; pe Lotul Autostrada A1 Sibiu-Şoimuş contractul a fost semnat în 24.11.2014; pe Lotul SDN Piteşti contractul a fost semnat în 25.11.2014”, se arată în comunicatul de presă al CNADNR, remis exclusivNEWS.ro.

În ceea ce priveşte Lotul SDN Galaţi: menţionăm că şedinţa de deschidere  a ofertelor a avut loc în  luna septembrie, atunci când nu s-a prezentat niciun ofertant, urmând ca în perioada 26-28 noiembrie 2014 să aibă loc o nouă procedură de atribuire pe tipuri de utilaje.

Pentru Lotul SDN Tulcea deschiderea ofertelor prin procedura de licitaţie deschisă va avea loc în 11.12.2014.

Cât despre Lotul SDN Târgu Jiu precizăm că este în derulare procedura de achiziţie prin licitaţie deschisă pentru activitatea de deszăpezire aferentă iernii 2014 – 2015.

Menţionăm că pentru cele 4 loturi aflate în procedură de achiziţie activitatea de deszăpezire până la finalizarea procedurii de atribuire a contractelor de deszăpezire, este asigurată  prin autoutilaje proprii (SDN Galaţi şi SDN Târgu Jiu), iar pentru SDN Tulcea utilajele sunt asigurate prin dislocarea de la alte Direcţii Regionale de Drumuri şi Poduri astfel: 10 bucăţi Unimog de la DRDP Bucureşti, 10 bucăţi ATB de la DRDP Cluj , 5 bucăţi ATB de la DRDP Braşov şi 10 bucăţi ATB de la DRDP Iaşi.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata