Breaking news

CNADNR are buget de 50 de milioane de lei pentru despăgubiri

loading...

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România are în 2014 un buget de 50 de milioane de lei doar pentru despăgubiri. 

cnadnr - despagubiriLa o săptămână de când Înalta Curte a decis prima despăgubire record din România, pentru  Georgiana Elena Ghegeliu , întrucât a rămas fără mâna dreaptă în urma unui accident rutier, CNADNR spune că îi va da milionul de eurp, fetei, întrucât în acest an are un buget de 50 de milioane de lei doar pentru despăgubiri.

În bugetul de venituri și cheltuieli al CNADNR SA, aprobat prin Hotărârea de Guvern cu nr. 316/16.04.2014, publicat în Monitorul Oficial cu nr. 316/30.04.2014, sunt prevăzute fonduri pentru despăgubiri obținute urmare a unor hotărâri judecătorești. Astfel, la capitolul venituri proprii, sunt provizionate pentru litigii sume în valoare de 50 milioane RON din care, pentru dosarul cu nr. 11318/3/2012, în care Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA are calitatea de părâtă, suma de 4,5 milioane RON”, se arată în comunicatul de presă al CNADNR, remis exclusivNEWS.ro.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis pe 11 iunie 2014, ca Georgiana Elena Ghegeliu să primească drept despăgubire, suma de un milion de euro, întrucât a rămas fără mâna dreaptă, din cauza unui parapet montat greșit de Compania de Drumuri și Austostrăzi.

Accidentul a avut loc în 2006, în timp ce Elena mergea, împreună cu prietenul ei, spre Braşov. Șoferul a tras de volan spre dreapta, pentru a evita o altă maşină care intrase pe sensul lor de mers.

Autoturismul în care se aflau cei doi a lovit un parapet metalic de pe marginea drumului, un fragment din acesta a străpuns portiera dreaptă a maşinii şi i-a intrat tinerei în mână.

Georgiana Elena Ghegeliu a fost dusă imediat după accident la spital, unde i-a fost amputat braţul drept.

Anchetatorii au stabilit că de vină pentru producerea accidentului ar fi administratorul drumului, care nu a reparat elementele de siguranţă a traficului rutier montate pe acel drum, pe partea dreaptă a sensului de mers spre Braşov.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata