Breaking news

Claudiu Tămîrjan, Șeful Poliției Rutiere Brașov, reținut de DNA

loading...

Șeful Serviciului Rutier din cadrul IPJ Brașov, Claudiu Tămîrjan a fost reținut marți de DNA, sub acuzația de trafic de influență, instigare la abuz și luare de mită.

claudiu tamarjan - dnaComisarul șef Claudiu Tămârjan este acuzat de procurorii DNA Brașov, că lua mită păstrăv, produse din carne, whisky și sucur, în schimbul cărora comitea abuzuri.

În perioada octombrie-decembrie 2013, suspectul Tămîrjan Claudiu a creat un sistem infracțional foarte bine pus la punct, oferind protecție mai multor persoane din mediile oamenilor de afaceri și funcționarilor publici. Această protecție se materializa în sensul nesancționării contravenționale sau penale de către personalul din subordine, în schimbul unor foloase materiale, oferite și remise ori de câte ori lucrătorul de poliție avea nevoie. Sistemul creat de suspect era unul foarte bine pus la punct, în sensul că, fără prea multe explicații fiecare persoană înțelegea ce anume are de făcut.  Astfel, în urma unui simplu apel telefonic efectuat de către persoanele care îi solicitau ajutorul, suspectul Tămîrjan Claudiu contacta agentul de poliție din teren, aparent fără legătură cu fapta constatată, transmițând un cod. La rândul său agentul de poliție transmitea un mesaj în sensul că a înțeles ordinul. De multe ori, un simplu semnal (beep) a fost de natură să-l determine pe lucrătorul de poliție să-și încalce atribuțiile de serviciu. De asemenea, dispunând de anumite date privitoare la controalele desfășurate pe linie rutieră /transporturi, suspectul Tămîrjan Claudiu a comunicat aceste lucruri persoanelor interesate și neautorizate, evitându-se în acest fel sancționarea societăților comerciale respective”, se arată în ordonanța de reținere a DNA.

Pentru aceste „servicii” suspectul Tămîrjan Claudiu a pretins și primit de la diverse persoane, un card pentru combustibil, material lemnos pentru imobilul în care locuiește, produse din carne, băuturi carbogazoase, whisky pentru o petrecere și păstrăvi.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata