Breaking news

Circulație fără restricții pe DN7 în zona comunei Câineni

loading...

Drumul Național 7 are de azi un sector de drum lărgit pe Valea Oltului, în zona comunei Câineni. 

drum-valea-oltuluiLucrările executate pe întregul sector pentru lărgirea platformei drumului au inclus lucrări de poduri, de consolidare a zidurilor de sprijin, montarea parapetului, drenajul și scurgerea apelor, lucrări la sistemul rutier precum și conservarea in situ a sitului arheologic Turnu Spart (Boița).

De astăzi se va circula, fără restricții, în zona Comunei Câineni, astfel:

  • pe 3 benzi, pe un tronson de aproximativ 3 km;
  • pe 4 benzi, pe un tronson de aproximativ un km.

Lucrările ce rămân de finalizat pentru anul 2017 sunt :

  • cercetarea arheologică preventivă la situl arheologic Turnu Spart;
  • realizarea proiectului tehnic specific pentru conservarea sitului arheologic Turnu Spart (Boița), de către un subcontractant de specialitate, desemnat în urma procedurii de achiziție.

Lucrările vor reîncepe în luna aprilie 2017 și vor fi finalizate în totalitate în luna mai 2017, însă nu vor mai fi impuse restricții de circulație în zonă.

Vizita ministrului a continuat pe malul Lacului Cozia, acolo unde, luna trecută, au demarat lucrările de consolidare a Viaductului pe DN7. În acest moment, traficul este reluat și pe acest sector.

„Am ținut în mod deosebit ca aceste sectoare să fie deschise până la sfârșitul lunii noiembrie, pentru că Valea Oltului este o zonă critică pentru traficul rutier din România. Sunt convins că șoferii se pot bucura acum de o fluidizare a traficului pe DN7, mai ales că săptămâna aceasta foarte mulți dintre ei vor alege această rută în mini-vacanța de Ziua Națională. Este foarte important acest progres, iar faptul că în primăvară vor fi finalizate toate lucrările este încă o veste bună pe care v-o transmit astăzi, mai ales că se va circula fără restricții pe toată durata execuției lucrărilor”, a declarat Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata