Breaking news

Cioloş s-a răzgândit. După ce a discutat cu Patriarhul Daniel a anunțat că Guvernul va finanţa Catedrala

loading...

Primul ministru al României Dacian Cioloş s-a răzgândit în privința finanțării Catedralei Mântuirii Neamului. dacă sâmbătă spunea că dă ZERO LEI pentru Catedrală, duminică, după ce a discutat cu Patriarhul Daniel, premierul s-a sucit și a anunțat că Guvernul va finanța în continuare lucrările la mastodontul de beton.

dacian ciolos - patriarhul dainelCioloș a avut duminică o discuţie cu Patriarhul Daniel, în care l-a asigurat că va finanţa proiectele de investiţii importante ale BOR printre care și Catedrala Mântuirii Neamului.

Discuţia a scos încă o dată în evidenţă buna înţelegere pe care Patriarhia o are în legătură cu situaţia financiar bugetară prin care trece România. Bugetul pentru Culte în anul 2016 este în creştere faţă de anul precedent atât în ceea ce priveşte personalul clerical cât şi cel neclerical, ca o recunoaştere a rolului social important pe care reprezentanţii cultelor îl au în societate, rolul Bisericii Ortodoxe fiind, desigur, fundamental din acestă perspectivă. Pentru implicarea Bisericii în cele două direcţii extrem de importante pentru dezvoltarea societăţii româneşti”, asigurându-l pe Patriarh că Guvernul României va asigura finanţare pentru proiecte de investiţii importante şi că există tot sprijinul pentru a pune la dispoziţie resurse financiare în funcţie de posibilităţi pentru lăcaşele de cult aflate în construcţie”, se arată în comunicatul de presă al Guvernului.

Patriarhul Daniel a subliniat că Biserica va sprijini activ demersurile Guvernului de a îmbunătăţii condiţiile de educaţie ale copiilor şi tinerilor din mediul rural şi ale calităţii actului medical în spitale.

Patriarhia arată că, în discuţia cu PF Daniel, premierul a spus că bugetul pe 2016 prevede creşterea salariilor clerului, că Guvernul va căuta soluţii pentru a sprijini construirea Catedralei Neamului şi că la rectificări bugetare ar putea fi sprjinite şi alte lăcaşuri de cult aflate în construcţie.

“În urma convorbirii telefonice a Domnului Premier Dacian Cioloş cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în dimineaţa zilei de 6 decembrie 2015, Domnul Premier a precizat faptul că noul buget pe anul 2016 prevede o creştere a salariilor clerului şi că Guvernul României va căuta soluţii pentru a sprijini în continuare construirea Catedralei Mântuirii Neamului, iar la viitoarele rectificări de buget, în funcţie de posibilităţi, să fie sprijinite şi alte lăcaşuri de cult aflate în construcţie. Patriarhul României a mulţumit Domnului Premier Dacian Cioloş pentru înţelegere şi sprijin faţă de Biserică. Totodată, Preafericirea Sa a subliniat faptul că Biserica va sprijini eforturile Guvernului României de a îmbunătăţi condiţiile de educaţie a copiilor şi tinerilor din mediul rural, precum şi eforturile pentru creşterea calităţii actului medical din spitale“, se arată într-un comunicat al Patriarhiei Române.

Și pe lângă finanțarea Catedralei, Guvernul Cioloș a anunțat că va mări salariile preoților în 2016, cu 55%.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata