Breaking news

Cinci brașoveni, reținuți de procurorii DIICOT pentru că au cultivat canabis în beci

loading...

Cinci tineri brașoveni au ajuns după gratii pentru că au fost prinși de procurorii DIICOT, în timp ce cultivau canabis în ghiveci, în beciul casei din comuna Vulcan.

cultura canabis beciProcurorii D.I.I.C.O.T. Brasov și polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov au neutralizat activitatea infracțională a mai multor persoane care traficau droguri de risc pe teritoriul localității Codlea, precum și în municipiul Brașov.

În data de 04.11.2014, procurorii DIICOT și polițiștii BCCO au prins în flagrant pe unul dintre suspecți, pe raza localității Codlea,  în timp ce acesta vindea droguri de risc. De asemenea, au fost efectuate patru percheziții domiciliare, cinci persoane fiind conduse la sediul DIICOT Brașov, în vederea audierilor. În urma administrării probatoriului, procurorii DIICOT – ST Brașov au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de inculpații O.C.A.- 25 de ani, V.I.B.- 25 de ani, S.A. – 32 de ani, Ș. A.M. – 28 de ani, și S.R.- 27 de ani, sub acuzația de săvârșire a infracțiunii de trafic illicit de droguri de risc. Față de cei cinci inculpaţi există suspiciunea rezonabilă că se ocupau cu traficul de droguri de risc. Astfel, S.A., Ş.A.M. şi S.R.   s-au specializat în cultivarea plantei de cannabis, obţinând cantităţi de droguri de calitate din ce în ce mai bună şi folosind instalaţii artizanale pentru funcţionarea cărora săvârşeau şi infracţiunea de „furt de energie electrică”. Cei trei vindeau droguri atât personal, cât și prin intermediarii O.C.A şi V.I.B., care aveau rolul de a duce drogurile „în stradă”, punându-le în vânzare către persoane tinere, o parte dintre ele posibil minore, contra unor sume care variau între 40 și 60 de lei gramul”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT, remis excluisvNEWS.ro.

În urma perchezițiilor domiciliare, procurorii au găsit la doi dintre inculpați, culturi de canabis, în beciul casei.

La locuinţele inculpaţilor S.A., Ş.A.M şi S. R. au fost descoperite culturi de cannabis. Astfel, în locuința  primilor doi inculpați, situată în comuna Vulcan, județul Brașov, au fost descoperite și ridicate 5 borcane de capacitate medie, care conţin muguri (inflorescenţe) de plante cu aspect şi miros specifice cannabisului. În beciul imobilului s-a descoperit o zonă special amenajată pentru cultivarea şi întreţinerea plantelor de cannabis, fiind prevăzută cu ventilatoare, radiatoare şi iluminare artificială. Pe pardoseala beciului au fost descoperite 64 de ghivece, fiecare conţinând  câte 1-5 plante, în total fiind ridicate 83 de plante cu rădăcini. Întreaga instalaţie utilizată la plantaţia de cannabis era conectată  clandestin la panoul de furnizare a curentului electric prin intermediul a două cabluri. La domiciliul inculpatului S.R., din Codlea, au fost descoperite: cantitatea de aproximativ 118 de grame de fragmente vegetale cu aspect şi miros specific cannabisului, 85 de plante în diferite stadii de dezvoltare cu aspect şi miros specific cannabisului, 2 ţigarete tip joint, confecţionate artizanal cu conţinut vegetal, deţinute în vederea comercializării, precum şi un cântar electronic de culoare argintie, ce prezintă fragmente vegetale de culoare verde-oliv, cu miros şi aspect specifice cannabisului. Cantitatea de fragmente vegetale cu aspect şi miros specifice cannabisului era ambalată în pungi de plastic transparent autosigilante, porţionată pe 1, 2, 20 şi respectiv 30 grame. De asemenea,  instalaţia artizanală utilizată pentru cultura de cannabis din beciul aparţinând inculpatului S.R. era conectată în mod ilegal la branşamentul electric”, se mai arată în comunicatul de presă al DIICOT.

Cei cinci inculpați au fost astăzi prezentați Tribunalului Brașov cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata