Breaking news

Christine Valmy, ”Regina cosmeticelor”, a murit la 88 de ani în urma unui infarct

loading...
0 5

Omul de afaceri, Christine Valmy, supranumită ”Regina cosmeticelor”, a murit duminică seară, la la Spitalul Fundeni din București, 88 de ani, în urma unui infarct.

Christine ValmyChristine Valmy s-a născut în Bucureşti în anul 1926 şi, după ce a ajuns în SUA, şi-a schimbat numele de botez, Xantopol, cu unul mai uşor de pronunţat pentru americani. Valmy este numele unei localităţi în care armata franceză a înregistrat o mare victorie în 1792.

Medicii de la Fundeni i-au tratat infecţia pulmonară, dar Christine Valmy era dependentă de aparatele de respiraţie artificială.

Aceasta a fost consultată de mai mulţi cardiologi, avea mai multe stenturi, de peste 10 ani, suferea de fibrilaţie atrială, avea un stimulator cardiac (pacemaker), iar în ultimele luni a avut mai multe episoade de accident vascular cerebral. Pe fondul acestor suferinţe s-a suprapus pneumonia severă, starea acesteia s-a agravat şi duminică, în jurul orei 19.00, Christine Valmy a decedat la Spitalul Fundeni din Capitală.

Christine Valmy a fost estetician, consultant şi antreprenor în industria cosmeticelor. A lucrat atât în România, cât şi în SUA. A urmat cursurile Facultăţii de Drept la Universitatea din Bucureşti, pe care nu le-a finalizat. Însă, în acelaşi timp, a urmat cursuri de specialitate în îngrijirea pielii şi dermatologie, care au stat la baza carierei sale ulterioare de estetician. În 1948, Christine Valmy a deschis primul său salon în Bucureşti, specializat în tratamente pe bază de plante tradiţionale.

Christine Valmy a devenit cunoscută în 1965, după ce a înfiinţat Christine Valmy Inc, sub această denumire apărând în următorii ani, peste 30 de saloane de înfrumuseţare şi şcoli de machiaj, estetică şi manichiură.

Cei de la Vogue au remarcat-o în 1964, dedicându-i câteva rânduri în revistă, iar acesta a fost începutul ”imperiului” Valmy.

Marina Valmy, fiica celebrului estetician, este, începând din 1991,director al Școlii Internaționale Christine Valmy din New York, fiind și vicepreședinte executiv al întregii companii Christine Valmy.

Aceasta va moșteni integral imperiul construit de mama ei, estimat la peste 100 de milioane de euro.

”Totul este pentru fata mea. Mi-am și făcut testamentul și am făcut toate demersurile. Plus că ea se ocupă acum de toată afacerea. Mă mai duc din când în când pe la școli (școlile de estetică Christine Valmy – n.r.) și mă mai cheamă pe la câte un congres, ca pe moaște, să vadă lumea că mai exist”, a lămurit Christine Valmy  la emisiunea lui măruță, și problema moștenirii fabuloasei sale averi.

Luni, membrii familiei au incinerat trupul Reginei Cosmeticelor, iar cenușa a fost dusă în SUA. Într-o intervenție televizată, Christine Valmy povestea mai în glumă mai în serios ce ar trebui să scrie pe crucea ei: Când voi muri, trebuie să scrie pe cruce: Nu a avut o zi liniştită în viaţa ei, iar cumnatul meu spune că trebuie să fie adăugat: ‘dar şi-a făcut-o cu mâna ei’. A fost foarte greu, dar eu sunt o persoană optimistă şi rezistentă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata